Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kappers dicht: wat nu? Check deze tips van Tilburgse kappers

Door Rowie van der Vliet 2 april 2020

Staat je haar op standje ontploft? Wil jij je uitgroei het liefst zo snel mogelijk onder handen nemen? Helaas kunnen we nu niet terecht bij alle fijne kapperszaken in Tilburg. Daarom vroegen we twee Tilburgse kappers om tips.

“Niet zelf knippen”, zegt Milou de Nijs van PureLou. “Echt even geduld hebben totdat de kappers weer open zijn. Zodra we weer groen licht krijgen, bel dan meteen om een afspraak te maken. Als je je aanzet bij wil kleuren, vraag dan even of je kapper een setje voor je maakt en koop niks bij de drogist.”

Verzorging voor je haar

“Omdat mensen nu toch de tijd hebben, kunnen ze een lekker ritueeltje invoeren. Begin met een lekkere oliebehandeling voordat je je haren wast, deze een uurtje in laten werken. Wassen met shampoo en daarna je masker een kwartiertje met een warme handdoek of een douchemuts laten inwerken. En dan uitspoelen.” Voor alle curly’s in Tilburg (en heel Nederland) heeft Milou nog meer tips in haar Facebookgroep Eco Curly Girls. Daar deelt ze onder andere haar ritueeltje.

Doe dit niet

Ook Nicole Looijmans van Salon 013 heeft advies voor Tilburgers die thuiszitten. “Ga als het mogelijk is toch even naar buiten. Binnen zitten met de kachel aan is niet zo goed voor het haar. Gebruik ook regelmatig een goede shampoo en haarmasker. En ga vooral niet zelf knippen! Het is en blijft een vak apart. Dames met lang haar kunnen het in een staart doen en heren smeren er een goede gel of wax in.”

Zelf doen

Ook Salon-013 verkoopt nu een verfpakket. “Voor de mensen die hun haar hebben geverfd hebben wij een aanbieding (net als meerdere kappers) een compleet verfpakket met een tube inoaverf van L’Oreal in het nummer van jouw kleur met oxidatie afgemeten, een verfbakje en kwastje. Er zitten ook handschoenen en een handleiding om te verven bij.”

Lees ook:

Foto spoorpark leukste uitje Brabant Tilburg

Dit is vanaf nu verboden in Tilburg en zo reageren Tilburgers

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet...
salon-013

Nicole opende onlangs haar eigen kapsalon: ‘Ik ben zeven deuren verder opgegroeid’

Voor Nicole Looijmans (48) was het tijdens carnaval dubbel feest: ze opende haar eigen kapsalon 'Sal...
Purelou

Milou kreeg onlangs een award: ze heeft de leukste kapsalon van Tilburg

Milou de Nijs runt kapsalon PureLou pas anderhalf jaar, maar heeft nu al een geweldige award te pakk...

adv.