Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Woodstock 50 jaar

Dit agendapunt is al geweest en verlopen
Bekijk alle agendapunten
Cinecitta
Willem II-straat 29 5038 BA Tilburg
Datum: 18 aug 2019
Prijs: €12,-

Herbeleef de optredens van de grootste muziekiconen der aarde op het grote doek tijdens Woodstock 50 jaar in Cinecitta. Geheel gerestaureerd!

Woodstock: moeder aller festivals

Je geniet van ruim drie uur aan unieke sfeerbeelden, interviews en natuurlijk veel muziek van de moeder aller festivals inclusief een pauze.

Vijftig jaar geleden

Het is deze zomer precies vijftig jaar geleden dat het legendarische muziekfestival WOODSTOCK – de moeder aller festivals – plaatsvond op een boerenveld in de buurt van Bethel, New York. Om dit te vieren brengt Warner Bros. Pictures de gelijknamige muziekdocumentaire terug in de Nederlandse bioscoop voor een speciale vertoning. Cinecitta is vereerd om deze Oscarwinnende muziekdocumentaire te mogen presenteren. Het betreft de ‘Director’s Cut’ met intermezzo.

Van Jimi Hendrix tot Janis Joplin

Tijdens een regenachtig weekend in augustus 1969 was het ‘Three Days of Peace and Music’ waarbij ruim 400.000 mensen onvergetelijke optredens beleefden van onder meer Jimi Hendrix, Joe Cocker, Santana, The Who, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Joan Baez en Crosby, Stills & Nash.

Muziekdocumentaire

Regisseur Michael Wadleigh was erbij en maakte een ruim drie uur durende muziekdocumentaire die in 1970 in de bioscoop te zien was en uiteindelijk werd bekroond met een Oscar© in de categorie ‘Beste Documentaire’.


Meer over Cinecitta ontdekken?

Cinecitta bioscopen

Gesloten10:30 - 00:00

Willem II straat 29, Tilburg

Bekijk meer: bioscopen

Lees mee en reageer!