Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ronde van den Besterd

Dit agendapunt is al geweest en verlopen
Bekijk alle agendapunten
Besterdring
Besterdring 5014 HL Tilburg
Datum: 16 jun 2019
Prijs: gratis

De Ronde van den Besterd is inmiddels een traditie na twee succesvolle edities. Het spektakel kreeg een herstart na de laatste editie in 1995. De wielerronde wordt georganiseerd door de ondernemers op den Besterd in samenwerking met de Brabantse Wieler Federatie. Een prachtige dag voor fietsfanaten, hardlopers én toeschouwers. De toegang is gratis.

PapaRun

Voorafgaand aan het wielerprogramma is er een uurtje ruimte voor hardlopers. Dit jaar wordt er voor het eerst een ultrakorte loop voor de allerkleinsten georganiseerd: de ‘PapaRun’! Wat is er nu leuker dan op Vaderdag aan de hand van papa eens te gaan rennen?! Samen 400 meter recht vooruit en dan zo hard als je kunt! Superleuk! De PapaRun is van 9.50 uur tot 10.00 uur.

Besterd Mijl

Aansluitend vindt de Besterd Mijl plaats op het parcours, in samenwerking met Runshop Greg van Hest. Van 10.00 tot 10.45 uur wordt De Besterd Mijl gelopen. Dit is een loop waarbij mensen 1,2 of 3 Engels mijlen af kunnen leggen. Van 10.45 tot 11.00 uur is er een eliteloop over 1 Engelse mijl.

Ronde van den Besterd

Aansluitend gaat het traditionele wielerfestijn de Ronde van den Besterd van start. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 11.30 uur Heren 50+ en dames
  • 13.00 uur, Heren 50-
  • 14.30 uur dikkebandenrace voor kinderen 3-6 jaar
  • 15.00 uur dikkebandenrace voor kinderen 7-12 jaar
  • 15.30 uur: Retrokoers.

Om aan de Ronde van den Besterd mee te doen hoef je geen lid te zijn van de KNWU of BWF. Ook fietsers voor de fun en vrienden-fietsclubjes zijn van harte welkom. Op het Besterdplein is er tijdens het evenement leuk vertier voor de kinderen.

Lees mee en reageer!