Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Reeshof Muzenconcert: Belle Perez en De Bounties

Dit agendapunt is al geweest en verlopen
Bekijk alle agendapunten
Reeshofpark Datum: 13 aug 2019
Prijs: gratis

Deze avond heeft het Reeshof Muzenconcert niet één hoofdact, maar twee headliners.

Belle Perez

Een 15-jarig jubileum is vaak reden tot stilstaan en terugkijken naar wat is geweest. Maar niet wat zangeres Belle Perez betreft. Zij kijkt het liefst vooruit, naar nieuwe uitdagingen, mooie projecten, andere podia. Maria Isabel Pérez Cerezo (1976) voelt zich na 15 jaar bikkelen als arti­est én als mens steeds vrijer in de keuzes die ze maakt.

Haar Spaanse roots vind je terug in haar muziek, maar eigenlijk in haar hele wezen. Niet voor niets heeft ze nog steeds de Spaanse nationaliteit.

Haar eerste stapjes als zangeres zette ze als kind, toen ze zong in fla­mencogroepjes en deelnam aan talentenjachten. Bij het grote publiek werd ze bekend in 2000, door haar deelname aan het programma Eu­rosong, de Belgische voorronde voor het Eurovisiesongfestival, met het liedje Hello World. Al heeft ze uiteindelijk nooit meegedaan aan het Eurovisie Songfestival, ze vestigde in haar tweede moederland wel haar naam als zangeres en tv-presentatrice en scoorde hit na hit. Ook internationaal werd ze opgemerkt. Ze kreeg een platencontract in Amerika en toerde door Noord- en Zuid-Amerika.

In Nederland kan Belle rekenen op een grote fanbase, met name sinds ze in 2004 samen met Jan Smit het Tros Muziekfeest op het plein pre­senteerde. Ze stond in Ahoy’ en in de Heineken Music Hall. Haar roem kreeg een sneeuwbaleffect toen ze met haar derde album Baila Perez, de slimme switch maakte van pop naar latin, een stijl die haar op het lijf is geschreven. Ze was ‘thuis’. Hits als Que viva la vida, Enamorada, Que viva la vida en Ave Maria zitten in ons muzikale geheugen gegrift. Sinds 2007 weet ze ook het theater vrijwel jaarlijks te vinden, maar ook het Reeshof Muzenconcert.

De Bounties

In 1997 werd op een Jazzfestival in Brabant het idee geopperd om een Nederlandstalige feestband te beginnen. Aan het einde van datzelfde jaar was tijdens de jaarmarkt in Rijen het eerste optreden een feit. Destijds heette de band nog De Smarties, waar huidig bandlid Ruud van Iersel al deel van uitmaakte. Door de jaren heen zijn er een aantal wisselingen geweest in de band en is de naam veranderd naar De Bounties. Met de komst van zangeres Didi Phaff in 2012 is er gekozen om ook wat meer Engelstalige muziek te gaan spelen. Het idee van de band bleef hetzelfde, feest in de tent!

Inmiddels hebben De Bounties al tijdens vele evenementen mogen optreden. De band is dan ook een begrip geworden in Rijen en omstreken. Met het plotselinge overlijden van Cris Verhoek, een van de oprichters en frontman van De Bounties, krijgen de bandleden een flinke klap te verduren. In het eerst volgende optreden, wederom tijdens de jaarmarkt in Rijen, maakt de band zijn rentree met zanger Steven van Gils. Het optreden wordt een prachtig eerbetoon aan vriend en Bountiecoon Cris.

In 2016 lanceerden De Bounties hun carnavalshit ‘Meisjes uit Brabant’, wat resulteerde in vele optredens tijdens en rondom carnaval. De Bounties zijn back in business en nog steeds, zoals ze zelf zeggen, wegens succes beroemd.

Lees mee en reageer!