D’n Inkèèk: Déés is Karneval in Kruikenstad

Aangeboden door Theaters Tilburg Topper
Dit agendapunt is al geweest en verlopen
Bekijk alle agenda punten
Theaters Tilburg
Louis Bouwmeesterplein 1 5038 TK Tilburg Nederland
Datum: 20 Jan 2019 vanaf 16:11 t/m 17:15
Prijs: €6,55

Tilburger Joost van der Werf werd op 25 oktober 2017 geïnstalleerd als Pottekèèker van het openbaar carnaval in Kruikenstad. Samen met zijn filmploeg toog hij in het carnavalsjaar 2017-2018 door Kruikenstad om vijf verhaallijnen te volgen.

D’n Inkèèk

Dit betekende de start van een werkelijk uniek project waarin Joost op zoek ging naar de wereld die ‘Karneval in Kruikenstad’ heet. Carnavalsstichting Tilburg werd gezocht naar verschillende belevingswerelden van carnaval vierende kruiken en kruikinnen. Ieder doen én beleven ze dat op hun eigen wijze.

Vijfenvijftig jaar Kruikenstad

Het is een prachtige documentaire geworden die een oprechte en eerlijke inkijk geeft in het openbaar carnaval in Kruikenstad. Een inkijk in hoe het carnaval in Kruikenstad zich in vijfenvijftig jaar heeft ontwikkeld tot wat het nu is én hoe het gevierd wordt. Eenieder met zijn of haar eigen tradities en gebruiken! Een document dat laat zien welke rol carnaval speelt bij thema’s van verbinding, verbroedering en saamhorigheid. En hoe dat ons Kruiken en Kruikinnen samenbrengt.

 

Theaters Tilburg entertainment

Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg

Bekijk meer: entertainment

Lees mee en reageer!

Deel dit agenda item of tag iemand via Facebook