Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Om op te eten! 5 x straatnamen waar je trek van krijgt in Schiedam

Door Pam van Nieuwenhuize 1 december 2019

Je hebt vast wel eens een straatnaam in Schiedam gezien waarvan je dacht ‘huh, wie heeft dit nou weer bedacht?!’ Als je een beetje om je heen kijkt, kun je best een hoop aparte straatnamen spotten in de stad. Wij zouden indebuurt niet zijn als we er niet een paar voor je op een rijtje zetten! Vandaag vijf straatnamen waar we letterlijk onze tanden in willen zetten! 

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Boterstraat

straatnaam

Iedere Schiedammer rijdt wel eens door de Boterstraat, die dwars door het centrum loopt. Een handig achterweggetje als je naar de ABC Garage moet of naar de Grote Markt. Pas op dat je niet wegglibbert door de beboterde straatstenen…

Haringvlietstraat

straatnaam

Vlaardingers worden Haringkoppen genoemd, Rotterdam heeft het Haringvliet, maar wij hebben de Haringvlietstraat. Je moet eerst even een brug over om hier te komen, want deze straat ligt in de Noletbuurt. Geloof ons, je voelt je hier als een vis in het water!

Kersenlaan & Perenlaan

straatnaam

In Noord schuiven we even aan voor een gezond tussendoortje. In Tuindorp liggen namelijk de Perenlaan en de Kersenlaan. Wij denken dat het groene Beatrixpark ter inspiratie is gebruikt voor deze fruitige laantjes.

Appelmarkt

appelmarkt

We willen geen appels met peren vergelijken, maar… Iedere Schiedammer loopt of fiets wel eens over de Appelmarkt en de bijbehorende Appelmarktbrug. Omdat het zo lekker centraal ligt, maar ook omdat de Lange haven en het Stedelijk museum vanaf hier prachtig zijn.

Bieslook-, Dille-, Saffraan- en Anijsveld

velden

Tot slot vind je in het meest Noordelijke puntje van Schiedam De Velden. Onder andere het Bieslookveld, het Dilleveld, het Anijsveld en het Saffraanveld liggen hier, een heus kruidentuintje dus!

Heb je ook een mooie straatnaam gevonden? Of woon je zelf een ‘heerlijke’ straat? Tip de redactie!

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.