Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jammie! 5 x Schiedamse straatnamen waarvan je gaat watertanden

Door Pam van Nieuwenhuize 5 januari 2020

Je hebt vast wel eens een straatnaam in Schiedam gezien waarvan je dacht ‘huh, wie heeft dit nou weer bedacht?!’ Als je een beetje om je heen kijkt, kun je best een hoop aparte straatnamen spotten in de stad. Wij zouden indebuurt niet zijn als we er niet een paar voor je op een rijtje zetten! Vandaag voegen we 5 straatnamen toe aan de lijst waar we letterlijk onze tanden in willen zetten! 

Heb je ook een mooie gevonden? Of woon je zelf een ‘heerlijke’ straat (😉)? Tip de redactie!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Vijgensteeg

Vijgensteeg Schiedam

De eerste lekkernij vind je als je vanaf het noorden het stadscentrum van Schiedam betreedt: de Vijgensteeg. Deze steeg ligt vlak voor de Ooievaarsbrug en is voor velen bekend als de locatie van Het Wennekerpand!

Vismarkt

Vismarkt Schiedam

Schuin tegenover de Appelmarkt bevindt zich de Vismarkt. Vroeger was dit dé plek waar de vissersboten lagen te wachten om hun vangst aan land te brengen. Ten westen ligt de ‘grootste vangst’ van Schiedam: molen De Walvisch.

Zalmstraat

Zalmstraat Schiedam

Na het bezoeken van de Vismarkt volgen we onze reuk en komen we uit bij het neusje van de… Zalmstraat! Gelegen in de Noletbuurt achter de Vissersstraat. Als je goed zoekt, vind je in deze buurt nog een straat met een sterk geurtje

Maisakker

Maisakker Schiedam

Ah, de Schiedamse Akkers. Hier kun je terecht voor haver, tarwe, spelt, gerst, oh en mais! De Maisakker is, wat ons betreft, een uitstekende plek om te vertoeven. Altijd goede oogst!

Basilicumveld

Basilicumveld Schiedam

Tot slot vind je in het meest Noordelijke puntje van Schiedam het Basilicumveld. We vonden in De Velden al eerder een heuse kruidentuin, maar na wat verder zoeken kwamen we nog meer groen tegen… Hoeveel kruiden tel jij op deze kaart?

Meer trek?

straatnaam

Nom nom nom! 5 x Schiedamse straatnamen waar je honger van krijgt

Je hebt vast wel eens een straatnaam in Schiedam gezien waarvan je dacht ‘huh, wie heeft dit nou wee...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.