Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Winkel of restaurant dicht? 5 x zo steun jij de Schiedamse ondernemers

Door Pam van Nieuwenhuize 18 maart 2020

Restaurants, cafés en sportclubs: zeker tot en met maandag 6 april blijven ze in verband met het coronavirus gesloten. Maar niet alleen voor de horeca is COVID-19 vervelend. Ook voor de ondernemers die open blijven, is het flink aanpoten doordat consumenten eerder thuisblijven. Op deze manieren kunnen we steun betuigen aan de Schiedamse ondernemers.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Schiedamse ondernemers zijn bikkels, die laten zich niet zomaar uit het veld slaan. Daarom gaan de bedrijven op zoek om manieren te vinden om toch brood op de plank te krijgen.

Cadeaubonnen

Foto: Ryoma Sakamoto

Wil je jouw favoriete Schiedamse zaak steunen? Koop dan een cadeaubon en lever de tegoedkaart op een later moment in. Op die manier krijgt jouw lievelingswinkel toch centen binnen, terwijl jij binnenkort gewoon je product krijgt. Goed om bij stil te staan: zorg wel dat je een cadeaubon koopt van de winkel in kwestie, dus geen algemene landelijke bon. Kan je die niet online kopen? Stuur dan een mailtje, bericht via Messenger of WhatsAppje. Wie weet kom jij dan toch nog aan jouw bon.

Eten laten bezorgen

Een andere manier om Schiedamse ondernemers in deze bijzondere tijden te helpen? Laat je maaltijd bezorgen. Bij onder andere Café Sjiek, Ristorante Da Enzo, de Beurs en Restaurant Haifa is het mogelijk om je maaltijd thuisbezorgd te krijgen. Maar er zijn er natuurlijk nog veel meer! Bekijk de social mediapagina’s van de restaurants of neem contact met ze op of jouw lievelingszaak daar ook aan meedoet.

Online bestellen

Niet alleen horecazaken krijgen te maken met minder klandizie, ook winkels in de binnenstad ondervinden de nadelen van het coronavirus. Hoe je steun kan geven aan deze Schiedamse ondernemers? Als het mogelijk is en je niet naar de binnenstad durft te gaan, bestel dat online bij de lokale ondernemer. Onder andere The Feather Store en Wilso Mannenmode bieden deze service aan. Toch zijn er ook nog voldoende winkels open.

Delen is lief

Foto: Unsplash

Om zoveel mogelijk Schiedammers de lokale ondernemers te laten steunen is het ontzettend lief als je berichten en acties deelt via social media. Klinkt misschien cliché, maar in deze tijd is dit een extra steuntje in de rug voor jouw favoriete restaurant of winkel.

Na de coronacrisis

Hoelang de coronacrisis duurt is lastig te zeggen. Maar is het einde eenmaal in zicht? Vier het dan in de stad. Neem eens een extra groot biertje op het terras of bestel eens een toetje na je hoofdgerecht in het restaurant. Schiedam is sterker dan corona, strijd jij mee?

Lees ook:

#coronahulp

Hartverwarmend! Schiedammers bieden hulp aan met #coronahulp

Ook in Schiedam is het coronavirus het gesprek van de dag, en dan met name de maatregelen die afgelo...

Kijktip: Mieke, Willy en Anja schieten te hulp in de Gorzen tijdens de coronacrisis

Waarschijnlijk waren we niet de enige die afgelopen weekend het nieuws nauwlettend in de gaten hield...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.