Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Edwin brengt muzikanten samen: ‘De kinderen in onze orkesten hebben echt talent’

Aangeboden door Rabo ClubSupport 12 november 2020

Met Rabo ClubSupport investeert Rabobank in lokale clubs en verenigingen. Dat doen ze niet voor niks: dit zijn dé plekken waar je als buurt samenkomt. Young Talent Jazz uit Schiedam deed ook mee en ontving een bijdrage voor de ontwikkeling van hun muzikale talenten. Voorzitter Edwin: “Inmiddels spelen er al 40 topmuzikanten in onze orkesten.”

Klassieke oude jazzmuziek saai? Nee joh! De muzikanten van Young Talent Jazz in Schiedam spelen de sterren van de hemel. “Wij brengen jong getalenteerde muzikanten samen om jazzmuziek te maken”, vertelt voorzitter Edwin van de Ende. “Inmiddels spelen er al 40 muzikanten in onze twee orkesten, allemaal met ontzettend veel talent. We verzorgen repetities, optredens, maken jazzcombo’s én kunnen talenten laten instromen bij conservatoria door het hele land.”

‘De muzikanten in onze orkesten hebben echt talent’

Young Talent Jazz is van plan om te beginnen repeteren zodra de coronacrisis het toelaat. “Op dit moment ligt alles even stil. Toch is er veel vraag van ouders en jongeren naar muzieklessen en begeleiding. De rolschaatsen, steps en fietsen komen weer uit de kast. En de muziekinstrumenten ook! Zodra het kan willen we weer lekker gaan repeteren met onze orkesten, en met nieuwe kinderen. Die kunnen we later samenvoegen tot een nieuw orkest!”

Lees verder onder foto’s >

Foto: Edwin van de Ende
Foto: Edwin van de Ende

Hulp van Rabo ClubSupport

De bijdrage van Rabo ClubSupport gaat de club vooral gebruiken voor talentontwikkeling. “Daarvoor moet ontzettend veel gedaan worden: repeteren, talenten scouten, reclame maken, een zaal huren en ons netwerk uitbreiden. En we willen natuurlijk weer op pad zodra het kan. Denk aan optredens met onze bestaande orkesten, maar ook bezoekjes aan scholen. Zo kunnen we basisschoolleerlingen kennis laten maken met muziek. Wie weet wat voor nieuw talent ertussen zit!”

Niet alleen Young Talent Jazz kreeg een bijdrage

Clubs en verenigingen zijn waardevol voor ons land, vindt Rabobank. Rabo ClubSupport ondersteunt de bank op het gebied van kennis, netwerk en financiën. Hierdoor kunnen clubs en verenigingen als Young Talent Jazz iets betekenen voor de buurt. Bijvoorbeeld door muzikale ontwikkeling van de inwoners, maar ook door het clubhuis te verduurzamen, gezond voedsel aan te bieden in de kantine of trainingsprogramma’s voor gehandicapten op te zetten. Young Talent Jazz is niet de enige geluksvogel die een bijdrage kreeg in Schiedam. Er zijn veel meer clubs en verenigingen die een bijdrage ontvangen. Ben je benieuwd welke dit zijn? Kijk dan op rabobank.nl/clubsupport.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rabo ClubSupport. Meer over Rabo ClubSupport ontdekken?

Rabo ClubSupport

adv.