Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens Alex: ‘Hier haal je wat mij betreft de beste roti van Schiedam’

Door Pam van Nieuwenhuize 14 december 2019

Wat is er nou ècht leuk om te doen als je in Schiedam bent? Als local ken je jouw stad, de geheime spots en je lievelingsplekjes. Maar hoe tof is het om te zien of je stadsgenoten dezelfde paden bewandelen of in dezelfde kroeg aan de bar schuiven? 

Schiedam is leuk! In deze rubriek laten we de Schiedammers aan het woord, want zij hebben de beste tips. Vandaag is het de beurt aan Alex. De kans is groot dat deze arts in spe wel eens een biertje voor je heeft getapt. Dit zijn de 5 spots waar hij het liefste komt!

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Café Sjiek

cafe sjiek

Hotspot nummer 1 is voor mij (en iedereen die mij kent) wel duidelijk: Café sjiek. Dit is de plek waar ik 10 jaar geleden begon in de afwas, en uitgegroeid ben tot een vaste kracht in de bediening. Omdat ik het niet meer goed kon combineren met mijn studie had ik hier 2 jaar geleden mijn ‘laatste dag’. Tja, tussen haakjes, omdat ik er nog regelmatig te vinden ben als barman. Sjiek is een plek waar je gezellig kan borrelen, erg goed kan eten en waar regelmatig een feestje wordt georganiseerd.


Meer over Café Sjiek ontdekken?

Café Sjiek restaurants en horeca

Geopend15:00 - 01:00

Oude Sluis 17, Schiedam

Bekijk meer:restaurants en horeca

Speakeasy bar Loopuyt

schiedam tips

Schiedam staat natuurlijk bekend om zijn jenever, maar tegenwoordig is gin bijna net zo populair. De geheime Speakeasy bar van Loopuyt Gin is echt heel erg leuk. Maar je komt hier niet zomaar binnen! Met behulp van de speciale munt, die in de dop van een fles Loopuyt zit, geef je je op voor een rondleiding. Op uitnodiging kun je dan toegang krijgen tot de geheime bar, en hier krijg je een cocktailproeverij. Aanrader!

Kong’s Point

kongs point

Brakke zondag, geen zin om te koken, trek in wat lekkers, maar geen trek in een kapsalon? Dan ga ik naar Kong’s Point. Hier hebben ze echt heerlijk Surinaams eten, en wat mij betreft de beste roti van Schiedam. Ook voor een goed broodje kan je er terecht. Mijn favo broodje is de dynamite!


Meer over Kong’s Point ontdekken?

Kong’s Point restaurants en horeca

Gesloten11:00 - 22:00

Broersvest 57a, Schiedam

Bekijk meer:restaurants en horeca

Grote Markt

tips schiedam

Sinds de komst van Záálig Eten & Drinken, Brasserie Stadhuis en Lucas Drinkwinkel is de Grote Markt een place to be. Zeker in hartje zomer zit heel het plein bomvol. Er hangt altijd een super leuke en gezellige sfeer. Als ik toevallig langsloop en er zitten bekenden op één van de terrassen, dan sluit ik gauw aan. En dan kan het tot in de late uurtjes doorgaan!

HC Schiedam

tips schiedam

HC Schiedam is voor mij dé plek waar sport en gezelligheid samenkomen. Het is een fusieclub (tussen Asvion en Spirit), en ik denk dat Schiedam er goed aan heeft gedaan om deze clubs te fuseren (nu al 1500 leden!). Ik zit zelf in een team waar de sportiviteit bovenaan staat, maar de gezelligheid bovenuit steekt. Elke week kijk ik er weer naar uit om op de zondag te strijden om de knikkers, en daarna de overwinning te vieren (of het verlies weg te drinken) met een biertje.


Meer over HC Schiedam ontdekken?

HC Schiedam sport en bewegen

Olympiaweg 63, Schiedam

Bekijk meer:sport en bewegen
Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.