Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Thijs en Janine bouwden zelf een hippe camper: ‘Je kunt sterren kijken vanuit bed’

Door Pam van Nieuwenhuize 29 mei 2020

Thijs en Janine gingen twee jaar terug op droomreis langs de Atlantische oceaan. Met hun twee kindjes, en met hun camper! De reis zorgde voor zoveel inspiratie dat het stel, samen met twee vrienden, besloot om zelf een bakwagen te transformeren tot camper. En het resultaat is verbluffend! Inclusief zonnepaneel, uitzicht op de sterren en Porta Potti! 

Een droomreis van 5,5 maand

Bijna twee jaar geleden gingen Thijs en Janine 5,5 maand op droomreis. Janine vertelt: “We hadden het idee om langere tijd te gaan reizen met z’n vieren, en we wilden heel vrij zijn: niks hoeven reserveren en weg kunnen wanneer je wilt. Daarom kochten we een oude Mercedes camper en zijn we voor 5,5 maand door Engeland, Schotland, Spanje en Portugal getrokken. In Engeland stonden we nog wel op campings, maar daarna hebben we alleen maar in het wild gekampeerd. Dat was zo bijzonder. En echt een heerlijke manier van reizen. Als ik eraan terugdenk, vind ik het nog steeds geweldig. Onze kindjes hebben het er ook nog vaak over, terwijl ze toen nog maar één en drie waren.”

Van bakwagen tot camper

En hoe kwamen jullie dan op het idee om zelf een camper te gaan bouwen? “In Spanje en Portugal kwamen we echt in een camper wereldje terecht. Daar zie je zoveel mooie campers en zelfgemaakte busjes. Thijs en ik dachten: dit willen we ook gaan maken! Tijdens het kerstdiner hadden we het erover met onze vrienden Sven en Iris, en die wilden graag mee helpen. Dus toen zijn we ons idee gaan uitwerken: een bakwagen ombouwen tot camper. We zijn van begin af aan gestart, dus bijna alles moest eruit. En een bakwagen heeft natuurlijk achter in geen ramen, dus die hebben we erin moeten zagen. Toen we met de decoupeerzaag in die mooie bus stonden te zagen, dat vond ik wel spannend!”

Lees verder onder foto >

Foto: Thijs en Janine

Slapen onder de sterren

Deze week is de laatste hand gelegd aan de ‘Slow Down Camper’, en wat een resultaat! “Het belangrijkste vonden we dat dit een plek moet zijn waar je tot rust komt. Dus we hebben heel goed nagedacht over de sfeer en styling van de camper: warme kleuren in plaats van spierwit, en warm licht in plaats van het tl-buis effect. De buitenkant is ook helemaal versierd met bergen, boompjes en letters. En we wilden ook graag een groot raam boven het bed. Dan kun je vanuit bed naar de sterren kijken.”

Porta Potti en zonnepaneel

Maar over de praktische zaken hebben Janine, Thijs, Sven en Iris ook nagedacht: “Naast dat het er leuk uit moet zien, moet een camper natuurlijk ook praktisch zijn. Er moeten geen dingen schuiven, en alles moet goed vast staan. Wat we ook graag wilden was een zonnepaneel. Daardoor heeft de Slow Down Camper geen aansluiting nodig van elektra. En we hebben gezorgd voor een lekker zithoekje, een normaal keukentje en een Porta Potti wc’tje. Wel zo lekker.”

Lees verder onder foto’s >

Foto: Thijs en Janine
Foto: Thijs en Janine
Foto: Thijs en Janine
Sven en Iris! Foto: Thijs en Janine
Foto: Thijs en Janine
Foto: Thijs en Janine

Verhuren

En wanneer gaan jullie ermee op vakantie? “Nou, eerlijk gezegd is de Slow Down Camper maar voor drie personen! Dus we gaan hem voornamelijk verhuren via Camptoo. Sven en Iris kunnen er wel mee weg, en vrienden en familie.” Op de vraag of er nog een bouwproject komt, begint Janine te lachen. “Het was echt een hele klus, maar nu die af is zijn we er wel heel erg trots op. Dus het zou zonde zijn er niet nog eentje te maken, want nu weten we hoe het moet! Ik denk dat het er nog wel eens van gaat komen, maar dan eentje die ook geschikt is voor ons eigen gezin.”

Lees ook:

De bruiloft van Susan en Tony werd gecanceld: ‘We waren 1,5 jaar bezig met voorbereiden’

Uitnodigingen in de prul, geen huwelijksreis naar Italië en nog langer geduld hebben. Susan en Tony ...

70 jaar getrouwde Trees (92) en Herman (98) worden verrast in All You Need Is Love

All You Need Is Love gezien op de buis? De Schiedamse Trees (92) en Herman (98) werden onlangs door ...

Grote verrassing voor jarige oma ‘Koekoek’ (90): ‘Ze stond erbij als een koningin’

Het is wat, jarig zijn in tijden van het coronavirus. Maar de 90ste verjaardag van oma zomaar voorbi...

Carmine verbindt Schiedammers in The Dist: ‘Wanneer de deuren sluiten begint de magie’

Twee jaar geleden stond de Siciliaanse Carmine nog te koken in haar eigen huiskamerrestaurant. Nu he...
jacky kerklaan

Jacky van de Historische Vereniging Schiedam: ‘Grappig, ik zakte twee keer op geschiedenis’

Jacky Kerklaan (25) is lid van de Historische Vereniging Schiedam. Saai? Wacht maar tot ze je meenee...
han en han

Hanneke & Hanneke hebben half Schiedam in de kleuterklas gehad: ‘Juffie! Wil je een biertje?’

Hanneke Polhuis (links) is al bijna 40 jaar kleuterjuf. En haar vriendin en collega Hanneke Faber (r...

adv.