Suzan (37) verzorgt dieren aan huis: dit is waarom je huisdier én jij daar blij van worden

Aangeboden door DierenHulp aan Huis

DierenHulp aan Huis 3 - Suzan aan de deur
Beeld: Xenia Kalogiros

Naar de dierenarts gaan met je huisdier vermijd je waarschijnlijk het liefst, vanwege stress bij je huisdier en vaak hoge kosten. Maar wat als je trouwe metgezel bij het nagels knippen wild om zich heen krabt en bijt? Of wondverzorging nodig heeft na een operatie? De oplossing komt van de Schiedamse Suzan de Bruijn-Steijger. Zij startte DierenHulp aan Huis en biedt daarmee professionele zorg voor dieren aan in hun vertrouwde omgeving: thuis.

Suzan is paraveterinair en heeft twintig jaar ervaring in de zorg voor dieren en alles daar omheen. “Als paraveterinair werk je parallel aan de dierenarts”, legt ze uit. “Je doet van alles, van operaties leiden tot mensen adviseren. Ik heb bij verschillende dierenklinieken gewerkt, waar ik ook manager ben geweest. Op een gegeven moment kreeg ik mijn eigen spreekuur, voor handelingen waar geen arts voor nodig was. Daarin kreeg ik steeds meer de vraag of ook thuis langs kon komen.”

DierenHulp aan Huis

Eind vorig jaar hakte ze de knoop door en in januari 2020 startte ze DierenHulp aan Huis. Zo zet ze haar jarenlange ervaring in om dieren in hun vertrouwde omgeving te helpen: thuis. Of dat nu een hond, kat, vogel, knaagdier of zelfs paard is. Suzan: “Ik vind het geweldig om dieren te helpen en behandelen, maar ook het contact met mensen vind ik leuk. Mensen én dieren blij maken, daar doe ik het voor.”

Tekst gaat door onder de foto

DierenHulp aan Huis 1 - Suzan met dokterstas
Suzan komt graag naar jou en je huisdier toe. (Beeld: Suzan de Bruijn-Steijger)

Professionele zorg aan huis

Wat Suzan allemaal voor je huisdier kan betekenen? Je kunt beter vragen: wat niet! Suzan: “Van gebitsreiniging en nagels knippen tot wondcontroles en verband vervangen. Ik bied ook opvang, bijvoorbeeld voor dieren die net geopereerd zijn. Ik mag alleen geen diagnoses stellen, omdat ik officieel geen dierenarts ben. Wel kan ik een gezondheidscheck uitvoeren en op basis daarvan zou ik kunnen adviseren om naar de dierenarts te gaan.” Een groot pluspunt van haar werkwijze is het feit dat de dieren in hun eigen, vertrouwde omgeving blijven en dus veel minder stress ervaren.

Begeleiding

Is een bezoek aan de dierenarts nodig, bijvoorbeeld voor een consult of een operatie? Suzan kan het vervoer naar de dierenarts uit handen nemen en jou en je huisdier bijstaan. “Bij een consult help ik mensen om te begrijpen wat de dierenarts zegt. Soms word je overladen met mogelijkheden. Ik help mensen daar wijs uit te worden. Bovendien staan veel klinieken toe dat ik tijdens operaties bij het huisdier blijf. Vooral tijdens het in narcose brengen en bij het wakker worden verlaagt dat stress bij het dier, omdat ik geen spanning meebreng.”

Knip, knip, knip

De geboren Delftse, die sinds tien jaar in Schiedam woont, voelt dankzij haar jarenlange werkervaring feilloos aan hoe ze dieren rustig krijgt en houdt. “Laatst vroeg iemand me om de nagels van een kat te komen knippen. De eigenaar waarschuwt me nog: ‘Kijk uit hoor, hij is echt heel gevaarlijk!’ Maar ik weet precies hoe ik dat aan moet pakken. De kat houdt zich muisstil en knip, knip, knip, ik ben zo klaar. Ik laat de kat los, ik aai hem en hij kijkt me aan van: hé, ik vind jou best tof! Ik krijg nog net geen kopje van hem.”

Overleg

Er is geen vaste aanpak bij elk huisdier. “Ik overleg altijd met de eigenaar. Wil je dat ik de tijd neem? Eerst een snoepje geef, rustig aan doe en kijk hoe ver we komen? Of heb je liever dat ik kordaat ben? Het kan allebei. Ik wil professionele thuiszorg aanbieden en daar is overleg een belangrijk onderdeel van.”

Laagdrempelige tarieven

Bij Suzan staat passie voor haar vak boven winst. Suzan: “Ik hanteer bewust een laag starttarief. Ook heb ik geen vaste voorrijkosten, maar hanteer ik reiskosten per kilometer. Als iemand een beetje in de buurt woont blijft dat dus beperkt.” Wat ook fijn is: je ontvangt vooraf een prijsopgaaf en Suzan hanteert combiprijzen: bij meerdere handelingen liggen de tarieven lager.

Bovendien geeft Suzan op het eerste bezoek 40% korting. En heb je al gezien dat ze een winactie heeft? Daarin geeft ze een handeling naar keuze weg.

Ook een afspraak maken met Suzan? Maak een afspraak via de oranje knop hieronder!

Meer in deze categorie

Schiedammers

Ga naar “Gezocht: vakantieherinneringen aan Natuurkampeerterrein De Grutto”

Gezocht: vakantieherinneringen aan Natuurkampeerterrein De Grutto

campingherinneringen
Ga naar “Oproep! indebuurt zoekt Schiedammers die naar het buitenland zijn verhuisd”

Oproep! indebuurt zoekt Schiedammers die naar het buitenland zijn verhuisd

meneer
Ga naar “Oproep! indebuurt zoekt zwoele zomerverhalen van Schiedammers”

Oproep! indebuurt zoekt zwoele zomerverhalen van Schiedammers

zomerverhalen schiedammers suppen haven

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Bubble Tea. € 3,99”

Bubble Tea. € 3,99

  • Geldig t/m 25 september 2022
Ga naar “Nangaparbat outdoorjas € 24,99”

Nangaparbat outdoorjas € 24,99

  • Geldig t/m 25 september 2022
Ga naar “Alle AH Groentespreads van € 2,29 voor € 0,99”

Alle AH Groentespreads van € 2,29 voor € 0,99

  • Geldig t/m 25 september 2022
Ga naar “25% KORTING OP DE LEIFHEIT CLEAN TWIST VLOERSYSTEMEN”

25% KORTING OP DE LEIFHEIT CLEAN TWIST VLOERSYSTEMEN

  • Geldig t/m 25 september 2022
Ga naar “Alle Gouda’s Glorie voor op brood van € 2,49 voor € 0,99”

Alle Gouda’s Glorie voor op brood van € 2,49 voor € 0,99

  • Geldig t/m 25 september 2022

Agenda

Ga naar “Brandersfeesten 2022”

Brandersfeesten 2022

  • Van 23 sep t/m 25 sep
Brandersfeesten
Ga naar “Kerstmarkt in Schiedam”

Kerstmarkt in Schiedam

  • Van 17 dec t/m 18 dec
Kerstmarkt SchiedamKerstmarkt Schiedam
Ga naar “Oktoberfest in omgeving Schiedam”

Oktoberfest in omgeving Schiedam

  • Van 30 sep t/m 1 okt
Oktoberfest SchiedamOktoberfest Schiedam
Ga naar “Halloween in Schiedam”

Halloween in Schiedam

  • 29 oktober 2022
Halloween SchiedamHalloween Schiedam