Droge handen of uitgegroeide nagels? Demi van XC Beauty geeft tips!

Foto: Demi Bronkhorst

Door de coronacrisis zijn alle beautysalons, nagelstudio’s en kappers gesloten. Eerder gaf Jolijn al tips voor als je met de handen in het haar zit. Maar misschien net zo vervelend: kurkdroge handen en uitgegroeide gelnagels van een halve meter. Of kaalgeplukte nepwimpers en wenkbrauwen die langzaam een eigen leven zijn gaan leiden… Help! Demi van XC Beauty geeft tips, zodat jij er toch nog tiptop uitziet!

Tip 1: Gebruik na iedere wasbeurt handcrème

We moeten allemaal zo vaak mogelijk onze handen wassen en insmeren met desinfecterende gel. Maar ja, dat zorgt er wel voor dat jij onderhand een slangenhuid hebt. Demi vertelt dat je het beste zo vaak mogelijk kan hydrateren: “Er zijn desinfectantia met lotion die wel een vettig laagje achterlaten op je handen, maar die hydrateren niet echt. Ik raad daarom aan om echt iedere keer nadat je je handen wast een handcrème te gebruiken. Ook bestaan er handmaskers met paraffine. Zo’n masker doe je om je handen heen en sluit je af. En dat hydrateert super goed!”

Tip 2: Haal niet zelf je gel- of acrylnagels eraf

Demi: “Ook al liggen je gel- of acrylnagels er bijna af, verwijder ze alsjeblieft niet zelf! Het gaat je thuis niet goed lukken om ze eraf te krijgen zonder je eigen nagels te beschadigen. Er blijft echt niets van je eigen nagels over als je ze eraf gaat bijten of trekken.”

Wat kun je wel doen? “Vijl je nagels helemaal dun, en leg ze gewikkeld in aluminiumfolie in de pure aceton. Na 20 minuten weken kun je ze eraf schrapen. Daarnaast geef ik nu vaak de tip om je uitgroei zelf te vullen met nagellak of met steentjes. Maak er wat leuks van!”

Tip 3: Gebruik nagelriemolie en nagelversteviging, maar volgens dit ritueel

Volgens Demi zien je nagels er een stuk verzorgder uit wanneer je nagelriemolie en nagelversteviging gebruikt: “Nagelriemolie is echt heel erg belangrijk, het zorgt ervoor dat je nagels steviger worden en sneller groeien. Helemaal nu veel handen beschadigd zijn door het wassen of door acryl. Nagelversteviging is ook heel goed, maar dat moet je gebruiken volgens een ritueel: op dag 1 de eerste laag, op dag 2 de tweede laag en op de derde dag haal je het eraf en begin je helemaal opnieuw. Als je het niet op deze manier doet verharden je nagels niet goed.”

Tip 4: Als je eigen wimpers wilt overhouden, blijf dan van je wimperextensions af

Voor de wimperextensions geldt eigenlijk precies hetzelfde als voor de gel- of acrylnagels: blijf ervan af! Demi: “Er is geen veilige manier om zelf je wimpers te doen. Ik hoor dat mensen olijfolie smeren en eraan gaan trekken, maar je eigen wimpers gaan er echt aan. Op dit moment kan ik zelf ook even geen nieuwe wimpers laten zetten, en dat mis ik ook heel erg. Maar ze moeten uitgroeien. Dus probeer eraf te blijven, ook al is het echt vervelend. Anders hou je niks over.”

Tip 5: Ga niet zelf aan de slag met nagelsetjes

Je ziet ze overal: kitjes waarmee je zelf gelnagels kunt zetten. Toch is dit niet zo’n goed idee, volgens Demi: “Veel mensen bestellen nu setjes voor gellak en gaan zelf aan de slag, maar komen vervolgens naar mij toe met klachten over beschadigde nagels. Het is zo’n groot verschil of een nagelstyliste het doet of jijzelf. En al leg ik het stap voor stap uit, de ervaring en de producten die je gebruikt zijn gewoon heel erg belangrijk.”

Tip 6: Borstel je wenkbrauwen omhoog en epileer buiten de vorm

Je wenkbrauwen kun je een stuk makkelijker zelf bijhouden. Demi: “Een voordeel is dat het nu hartstikke hot is om je wenkbrauwen lekker wild te laten groeien. Maar je moet je bold brows natuurlijk wel goed stijlen! Epileer de haartjes in het midden en die echt buiten de vorm groeien. Een tip is om eerst je wenkbrauw helemaal omhoog te borstelen. Dan zie je goed de strakke lijnen lopen en welke haren daarbuiten vallen. Die haal je weg.”

Tip 7: Geef jezelf een mini gezichtsbehandeling

Omdat we nu allemaal veel thuis zijn is het erg belangrijk onze huid goed te verzorgen: “Omdat je veel binnen zit wordt je huid heel erg droog, dus geef jezelf iedere week een mini gezichtsbehandeling! Dit doe je gewoon onder de douche, want met warme stoom neemt je huid alles sneller op. Reinig hoe je dit normaal doet, gebruik daarna een scrub en smeer een maskertje op. Overnight maskers kun je ook gebruiken, daar kun je heel de nacht mee slapen. Het voelt lekker en is echt een verwen momentje voor jezelf. En het is super belangrijk om dit wekelijks te doen. Zo geef je jouw huid een lekkere boost!”

XC Beauty

4,6
(10)

Dam 50A, 3111 BD Schiedam

Nu gesloten

Meer informatie

Lees ook:

Meer in deze categorie

Schiedammer van de Week

Ga naar “Pim liet kinderen vliegen door de Margriethal en wil nu het centrum aantrekkelijk houden”

Pim liet kinderen vliegen door de Margriethal en wil nu het centrum aantrekkelijk houden

Ga naar “Schiedammer brengt geitengids uit: ‘Zelf lijk ik het meest op de Gekke Geit’”

Schiedammer brengt geitengids uit: ‘Zelf lijk ik het meest op de Gekke Geit’

Ga naar “Lianne (29) ging op wereldreis en kwam niet terug: ‘Ik trek nu rond als digital nomad’”

Lianne (29) ging op wereldreis en kwam niet terug: ‘Ik trek nu rond als digital nomad’

Lianne van der Horst in Schiedam

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “DREFT, SUN OF FINISH VAATWASTABLETTEN 1+1 gratis”

DREFT, SUN OF FINISH VAATWASTABLETTEN 1+1 gratis

  • Jumbo
  • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Alle Hak potten van € 9,98 voor € 4”

Alle Hak potten van € 9,98 voor € 4

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Alpro van € 2,89 voor € 0,99”

Alpro van € 2,89 voor € 0,99

  • Dirk
  • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Alle Perla koffiebonen van € 21,57 voor € 14,38”

Alle Perla koffiebonen van € 21,57 voor € 14,38

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 5 februari 2023