Leuk volgens gastredacteur Maaike: ‘Ver van een koud biertje ben ik nooit’

Wat is er nou ècht leuk om te doen als je in Schiedam bent? Als local ken je jouw stad, de geheime spots en je lievelingsplekjes. Maar hoe tof is het om te zien of je stadsgenoten dezelfde paden bewandelen of in dezelfde kroeg aan de bar schuiven? 

Hoi! Ik ben Maaike, de nieuwe gastredacteur van indebuurt Schiedam. Geboren in Hoogvliet, getogen in Albrandswaard en ‘gevlucht’ naar Schiedam. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat dit de beste keuze is geweest die ik ooit heb gemaakt. Dit zijn mijn vijf favoriete plekken!

Lucas Drinkwinkel

Foto: indebuurt Schiedam

Bij Lucas Drinkwinkel ben ik vaak te vinden; logisch, want ik werk er. Maar naast dat het een toffe werkplek is, is het ook mijn place to be! Lucas wordt vaak beschreven als ‘de woonkamer van Schiedam’; er hangt een goede sfeer, het is altijd gezellig en het assortiment aan drank is breed. En laat dat nou precies zijn wat ik geweldig vind!

Lucas Drinkwinkel

4,5
(494)

Grote Markt 15, 3111 NG Schiedam

Nu gesloten

Meer informatie

Maasboulevard

Foto ter illustratie: Flickr

Voor veel mensen een fijne plek; vooral in de zomer! Als het zonnetje lekker schijnt, is dit een goede plek om naast het water – met een enorm kleed, eten, drinken en een groep vrienden – lekker te relaxen. Sommige mensen nemen barbecues en hun halve inboedel mee, om zo comfortabel mogelijk te zitten. Ik heb vele avonden doorgebracht op het gras, lekker bootjes kijken terwijl de muziek door de speakers schalt. Vooral met het juiste gezelschap is dit een fijne en ongedwongen plek, om over het mooie uitzicht maar te zwijgen.

Beierlandsestraat

Foto: indebuurt Schiedam

Voor mij is dit adres bijna een tweede thuis, mijn beste vriendin woont hier en ik ben regelmatig bij haar te vinden. Ik heb zelfs een sleutel (die geeft ze trouwens niet aan iedereen 😉 ). Samen eten, samen wijn drinken en vooral veel praten en lachen. Met een supermarkt en snackbar dichtbij, kan het alleen maar goed komen!

Mijn dakterras

Foto: indebuurt Schiedam

In het midden van de zomer is dit de enige plek om af te koelen, op de minder warme dagen is dit de warmste plek van het huis. Kortom: mijn dakterras heeft de perfecte ligging. De deuropening zit recht tegenover mijn koelkast, dus ver van een koud biertje ben ik nooit. Overdag zit ik hier graag in het zonnetje te lezen (als het niet vriest dan), en als het ’s avonds nog lekker weer is dan zit ik hier vaak tot midden in de nacht te genieten.

Lange Haven

Foto: indebuurt Schiedam

Een van de mooiste plekken/straten in Schiedam. Er zitten niet alleen veel geweldige zaken en bezienswaardigheden langs de haven, het uitzicht is ook perfect. Op de bankjes langs het water zitten, even langs het Jenevermuseum of chocola halen bij de Bonte Koe. Vooral 1714 Drinks & Bites is een aanrader. Als het weer lekker warm is, ga dan vooral op de vloot voor de deur zitten (beste terras ooit)! Ook is het een aanrader om een keertje de Lange Haven (en Schiedam) vanaf een andere kant te zien; vanaf het water! Of je nou zelf met een bootje gaat varen of met de fluisterboot gaat, het blijft een indrukwekkend stukje Schiedam.

Meer in deze categorie

Schiedammers

Ga naar “Trouwfotograaf Daniel in top 10 van Benelux: ‘Dat de wereldtop mijn werk waardeert geeft vertrouwen’”

Trouwfotograaf Daniel in top 10 van Benelux: ‘Dat de wereldtop mijn werk waardeert geeft vertrouwen’

Ga naar “Pim liet kinderen vliegen door de Margriethal en wil nu het centrum aantrekkelijk houden”

Pim liet kinderen vliegen door de Margriethal en wil nu het centrum aantrekkelijk houden

Ga naar “Schiedammer Charlotte over haar groene oase: ‘Ik word hier heel gelukkig van’”

Schiedammer Charlotte over haar groene oase: ‘Ik word hier heel gelukkig van’

Aangeboden door Schiedam Waterklaar

Charlotte vergroende haar tuin en haalde tegels eruit waarvoor ze subsidie kreeg van gemeente Schiedam en Schiedam Waterklaar

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Lange hoodie** € 14,99”

Lange hoodie** € 14,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Kristal zoutlamp € 12,99”

Kristal zoutlamp € 12,99

  • ALDI
  • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “DREFT, SUN OF FINISH VAATWASTABLETTEN 1+1 gratis”

DREFT, SUN OF FINISH VAATWASTABLETTEN 1+1 gratis

  • Jumbo
  • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Cyclonische mop € 14,99”

Cyclonische mop € 14,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Lucovitaal** van € 19,98 voor € 9,99”

Lucovitaal** van € 19,98 voor € 9,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 29 januari 2023