Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geen zin om te koken? Chef-kok Nicole doet het met liefde voor je!

Door Pam van Nieuwenhuize 16 oktober 2020

Nicole komt oorspronkelijk uit Australië, maar heeft al de hele wereld afgereisd. En waar ga je dan uiteindelijk settelen? In Schiedam natuurlijk! Een aantal maanden geleden zette ze Pop-Up Schiedam op vanuit haar eigen keuken thuis: iedere week een ander menu, en een andere cuisine. Zij kookt, jij regelt de pick-up. En dat valt in de smaak!

Van Melbourne naar Schiedam

Hoi Nicole! Vertel, wat doet een chef-kok uit Australië in Schiedam? “Dat vragen veel mensen zich af! Het antwoord is cliché: de liefde. Ik kom uit Melbourne en heb ondertussen al in elk continent gewoond. Behalve Antarctica dan! Ik ontmoette mijn Nederlandse partner in Kenia. Toen we een gezinnetje wilden gaan stichten kozen we voor Australië of Nederland. Onze twee honden mochten niet zomaar Australië in, dus de keuze was snel gemaakt! Via via kwamen we in Schiedam terecht. In het begin nog sceptisch, want mijn man had gehoord dat Schiedam een ruige havenstad is. Met niet de beste naam. Maar we liepen door de binnenstad en waren op slag verliefd. Hier is hier prachtig.”

‘Elke week een ander menu, en een andere keuken.’

Pop-Up Schiedam

En nu kook je vanuit je Schiedamse keuken thuis? “Klopt! Ik kook en bak eigenlijk hetzelfde als in Kenia: Pop up Schiedam heeft elke week een ander menu, en een andere keuken.  Zoals Vietnamees, Italiaans, Libanees, Mexicaans of Chinees. Je kunt wekelijks (voor donderdag 17.00 uur) bestellen en haalt het op vrijdag, zaterdag of zondag op. Daarnaast verzorg ik ook brunch, taarten, broden, cupcakes en baby cupcakes (zonder suiker en zout) op bestelling. Als ik het zo allemaal opnoem klinkt het bijna ridiculous. Maar ik ben nu eenmaal opgegroeid met veel verschillende smaken en keukens. Ik maak gewoon wat ik zelf lekker vind, en dat verkoop ik.”

Lees verder onder foto’s >

Eigen restaurant in Kenia

Heb je ook al in (bijna) elk continent gekookt? “Jazeker! Ik heb eigenlijk altijd al in de horeca gewerkt. Tijdens mijn studie in Canada en de Verenigde Staten, en daarna een jaar in China. Daarop volgde Kenia. Als Australische in Kenia miste ik al heel snel iets op zondag: brunch! Want goede brunchplekken hebben ze daar niet, omdat alles (vanwege de religie) dicht is op zondag. Dus ik regelde de sleutel van een restaurant, waar ik op zondag mocht gaan koken. En dat sloeg aan! Ik ging koken op food festivals en steeds meer mensen vroegen me voor een catering. Mijn hobby werd langzaam mijn carrière, en ik eindige met een eigen restaurant in Kenia!”

Restaurant in Schiedam?

Is opnieuw een eigen restaurant een droom? “Zeker weten. Vanwege het coronavirus en onze baby vond ik het een risico om hier gelijk iets te openen. Het werkt nu vanuit huis en steeds meer mensen weten me te vinden. In de toekomst zou ik ontzettend graag een zaakje openen en dinner parties organiseren. En ik wil nog meer experimenteren met de lokale Schiedamse producten. Ik gebruik nu al meel uit de molen, maar er zijn ook ontzettend veel lokale dranken. Wat dacht je van gin-tonic cupcakes?”

Leuk artikel? Deel hem dan!

Lees ook:

10 x deze Schiedamse horecazaken bezorgen nu thuis door de coronacrisis

Restaurants, cafés, koffiezaken en lunchtentjes zijn dicht in Schiedam. Sommige Schiedamse onderneme...

Smullen maar! Maak kans op een HelloFresh-tegoedbon t.w.v. €84,-

Hutspot, draadjesvlees en een verse poké bowl: een lekkere maaltijd samenstellen kost je veel tijd e...
schiedamn

Binnenkijken bij Schiedamn: ‘De eerste hippe huiskamer van het station’ (VIDEO)

Carmine di Stefano (die je kunt kennen van The Dist) reed afgelopen maanden met haar tuktuk door Sch...

Mandy bakt en vlogt vanuit haar keuken: ‘Vroeger had ik mega cameravrees’

Mandy van just_vlog_cakes maakt vlogs voor iedereen die van suiker houdt. En van bakken! Vanuit haar...

Yes! Oliebollenkraam Nico Sterrenberg komt terug op de Koemarkt en dit is wanneer

Loopt het water je al in de mond bij de gedachte aan oliebollen en appelbeignets? Dan is er goed nie...

Frank van Wijnhuis Oranje: ‘Wijn drinken is als motorrijden, in je eentje is er geen zak aan’

Sprankelende etalages en een halve straat vol felgekleurde oranje luifels: Wijnhuis Oranje aan de Or...

Lan runt naast haar nagelstudio nu ook Toko Asia: ‘Ik was klaar voor meer’

Deze Vietnamese regeltante woont al heel lang in Schiedam en weet alles af van nagels. Misschien ken...
taart schiedam

8 x hier in Schiedam móét je een keer taart hebben gegeten

Waar in Schiedam kun je het beste terecht om een heerlijke taart te scoren? Want of je nou een verja...

Nieuwe hotspots! Deze zaken openden de afgelopen maanden in Schiedam

Wanneer er nieuwe zaakjes openen in Schiedam, zijn we er vaak als de kippen bij om daar over te schr...
Wijning, Wijn en Beleving

Soufian is gastheer bij Wijning, Wijn & Beleving: ‘Dit zit gewoon in ’t bloed’

Het is misschien niet zo verrassend, maar je kunt hem wakker maken voor... wijn! En dan specifiek ee...

Kipsaté? Nou, nee! Mike verrast met zijn vegan snacks: ‘En dat als zoon van een slager’

Als je Mike twintig jaar geleden vertelde dat hij ooit veganistisch door het leven zou gaan, had hij...

Too Good To Go: bij deze bedrijven in Schiedam kun je overgebleven eten afhalen

Doodzonde, dagelijks worden er bij restaurants, bakkerijen en supermarkten bergen voedsel in de prul...


Meer over Pop-Up Schiedam ontdekken?

Pop-Up Schiedam

restaurants en horeca

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.