Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bekende Schiedammers: 11 x deze BN’ers zijn geboren in Schiedam

Door Pam van Nieuwenhuize 30 juli 2020

Dat wij Schiedammers stuk voor stuk uniek zijn, wisten we natuurlijk al lang. Toch hebben sommige Schiedammers het écht heel ver geschopt! Op het gebied van sport bijvoorbeeld. Maar ook in de wondere wereld van televisie, muziek of theater. We zetten 11 bekende Schiedammers voor je op een rij. Wist jij dat ze allemaal in onze stad geboren zijn?

Pagina 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

Kelly Dulfer

Kelly is misschien nog maar 26 jaar, ze heeft al een aardige sportcarrière achter de rug. Deze professioneel handbalster speelt voor Borussia Dortmund én in het Nederlandse team. Hiermee werd ze vorig jaar wereldkampioen! Ook won ze in 2018 de prijs voor best verdedigende speler van het Europees kampioenschap. Go Kelly!

Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg is van alle markten thuis: ze is actrice, presentatrice en zangeres! Ze vertolkte de rol van Danni Lowinksi, een rol die sterk met haar verweven is geraakt. De echte fan kent haar ook uit het 15e seizoen van Wie is de Mol? Marlijn werd toen tweede!

Foto: ANP

Ahmad Mendes Moreira

Hij begon als jongetje in de aanval bij VVK in Schiedam en groeide door naar FC Groningen en zijn huidige club Excelsior. We hebben het natuurlijk over Ahmad Mendes Moreira!

Beeld: ANP

Sophie van Wijland

Huh wie? Misschien ken je haar wel als we haar andere naam gebruiken: Tante Toof! Sophie heeft nog maar sinds een paar maanden TikTok, maar haar filmpjes gaan door het hele land! Deze BN’er in spé heeft nu al bijna 150.000 volgers, en 2,2 miljoen likes op haar video’s. Wij interviewden haar uiteraard!

Nouchka Fontijn

Met deze wil je niet in de ring staan, Noucka Fontijn is een Schiedamse boksster. In 2014 won ze Europees goud, in 2016 zilver op de Olympische Spelen en in oktober 2019 won ze zilver op de Wereldkampioenschappen. Volgens ons is deze Schiedamse badass van puur goud!

Bekende schiedammer
Foto: ANP

Joey van der Velden

Deze Schiedamse duizendpoot kun je kennen van zijn rollen in Costa! en Kinderen Geen Bezwaar: Joey van der Velden. Maar je kunt zijn stem ook herkennen, Joey is namelijk regelmatig in de ochtend te horen bij radiozender SLAM!

Beeld: ANP

Nadia Moussaid

Presentatrice en programmamaakster Nadia Moussaid komt ook uit Schiedam. Nadia heeft al bij verschillende zenders gezeten, maar wel allemaal voor de publieke omroep: NPO, KRO-NCRV en de VPRO. Lekker bezig!

Beeld: ANP

John de Wolf

Oud-profvoetballer, voetbaltrainer en ware cultfiguur John de Wolf. De meeste mensen kennen hem natuurlijk van zijn jaren bij Feyenoord, Sparta én als presentator bij Fox Sports. Wist je dat John opgroeide in de straten van De Gorzen en zijn voetbalcarrière ooit begon bij de Schiedamse Boys?

Foto: ANP

Anne-Marie Jung

Deze alleskunner deed ooit de havo op scholengemeenschap Spieringshoek en is bekend van zowel theater, televisie en films: Anne-Marie Jung. Waar jij haar van kunt kennen? Ze speelde in de musicals Annie en Petticoat!, in de films Hartenstraat en Rokjesdag en in de tv programma’s Flikken Maastricht en Jiskefet. Oh, en ze deed ook mee aan de Slimste Mens en aan Wie is de Mol? Deze Schiedamse kan alles!

Bekende schiedammer
Foto: ANP

Pepijn Gunneweg

Een multitalent kunnen we deze Schiedammer zeker wel noemen, want Pepijn Gunneweg is een (stem)acteur en presentator. Je kunt hem kennen van de BZT Show, Het Klokhuis en Foute Vrienden. En natuurlijk van de Ashton Brothers!

Beeld: ANP

Luc Castaignos

Deze sportieve Schiedammer hoort ook zeker in dit rijtje thuis: voetballer Luc Castaignos. Deze spits speelde bij verschillende Nederlandse clubs, maar ook in Italië, Duitsland en Portugal. Een leuke prestatie die op zijn naam stond? Tot 2018 was Castaignos de meest scorende spits in het Nederlands elftal onder de 17 aller tijden. Olé, olé olé olééé!

Bekende schiedammer
Foto: ANP

Vond je dit een leuk artikel? Deel hem dan lekker!

Van Skirdam tot Zwart Nazareth: 6 x bijnamen van Schiedam

Dus jij vindt jezelf een echte Schiedammer? Dan ken je ook vast wel deze bijnamen van Schiedam. Ja t...

10 x de populairste meisjesnamen met slechts drie letters in Schiedam

Inspiratie nodig? Of gewoon heel benieuwd hoe jouw stadsgenoten hun kinderen noemen? Dit zijn de mei...

Liefde voor onze stad: 5 x Schiedamse tatoeages

Wij zijn verliefd op Schiedam, maar uiteraard zijn wij zijn niet de enige die zo van onze prachtige ...

Lief! 11 x Schiedamse huisdieren met een eigen Instagram-account

Bij indebuurt Schiedam zijn we gék op dieren. Een tijdje geleden deden we een oproep: welke huisdier...
rijles

8 x deze horrorsituaties herkent iedereen die rijles had in Schiedam

Rijles... Er zijn maar weinig mensen die daar plezier in hebben. Met de staart tussen de benen sta j...

10 x Schiedam door de ogen van Instagrammer Caroline (@cvangrevenbroek)

Schiedam is natuurlijk o zo fotogeniek, maar sommige mensen weten onze stad wel héél mooi vast te le...

10 x dit heb je vroeger sowieso op je Schiedamse kinderfeestje gedaan

Waar is de tijd gebleven van kinderfeestjes? Je nodigde al je vriendjes en vriendinnetjes uit om een...

4 x deze YouTube-video’s zijn in Schiedam opgenomen

Dat de Schiedamse straten soms net een filmdecor lijken, hoef je ons niet meer te vertellen. Maar wi...
films

Op het witte doek: 4 x deze bioscoopfilms zijn opgenomen in Schiedam

Het oude centrum van Schiedam heeft zoveel sfeer dat het net lijkt alsof je in een film rondloopt. D...
Pagina 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

adv.