Bas en Jessica emigreerden naar Bonaire: ‘Het leven gaat hier zoveel trager’

Foto: Bas en Jessica

Wat begon als een avontuur, leidde tot een verhuizing naar Bonaire. Bas en Jessica Ronteltap uit Schiedam houden van reizen. Net voor de pandemie uitbrak, hadden ze grootse plannen. Ze hadden tickets voor een paar maanden Australië en Nieuw Zeeland. Toen ging de wereld op slot. “Terwijl wij vast zaten in Nederland zag ik dagelijks foto’s van een vriendin op Bonaire voorbij komen. Ik dacht ‘dit kan anders’.”

“We bezochten het eiland zes maanden. Ieder weekend voelde als een mini-vakantie, de kwaliteit van je vrije tijd is er hoog”, vertelt Jessica. Teruggaan naar Nederland was na dat halve jaar dan ook best lastig voor het stel. “Binnen een paar weken na thuiskomst besloten we voor onbepaalde tijd terug te gaan.” Bas vult aan: “Natuurlijk laat je niet zomaar je leven in Nederland achter. Toch hebben we besloten om deze droom waar te maken en te gaan. Acht maanden later was ons huis verkocht en stonden onze spullen op een schip richting Bonaire!”

Coronatijd

Doordat de avonturiers tijdens de lockdown vanuit huis werkten, besefte Jessica dat ze niet locatiegebonden was. Bas zegde zijn baan in het basisonderwijs op en Jessica vroeg haar werkgever of ze vanaf Bonaire mocht werken. Bas: “Wel maakte ik het schooljaar als meester nog af en tijdens ons verblijf op Bonaire werkte ik aan een boek over reeënfotografie, dat volgend jaar verschijnt. Daar had ik in die zes maanden uitgebreid de tijd voor.”

Lees verder onder de foto >

schildpad
Foto: Bas en Jessica

Hopi Bonaire

Nu werken Bas en Jessica aan hun eigen bedrijfje in het toerisme: Hopi Bonaire. Ze willen toeristen meenemen op privétours en ze kennis laten maken met al het moois dat Bonaire te bieden heeft. “Hier op Bonaire is de natuur zowel onder als boven water een cadeautje”, vertelt Bas. “Natuurfotografie is een echte passie van me, vandaar ook het boek over reeënfotografie. Toeristen die deze passie delen kunnen mee op een speciale tour langs de mooiste fotolocaties van Bonaire.”

Lees verder onder de foto >

flamingo's
Foto: Bas en Jessica

Thuisfront

Wat Jessica van Schiedam mist? “Je kon me regelmatig vinden bij Lucas of een andere drink- of eetgelegenheid. Ik was best wel een kroegtijger. Het oude centrum vind ik ook echt fantastisch. Het mooie aan Schiedam is dat het voor zo’n kleine stad een rijk cultureel programma heeft en heel veel nieuwe initiatieven. Daar mag Schiedam best trots op zijn.”

Ondanks het mooie leven dat Jessica leidt, mist ze haar familie en vrienden erg. Een goede vriendin van haar uit Amerika komt binnenkort op bezoek. “Tijdens onze zes maanden op Bonaire in 2021 hadden we iedere maand bezoek. Dat was fijn maar ook behoorlijk intens.” De meeste vrienden zijn dus al eens geweest en voorlopig blijft het rustig. “Voor ons is dat nu wel even fijn, want emigreren is heel anders dan een verblijf van zes maanden.”

Eilandleven

“De nagenoeg lege agenda vind ik echt superfijn! Het leven gaat hier zoveel trager dan in Nederland”, zegt Jessica. Bas: “Haast lijkt hier niet te bestaan en de mensen zijn over het algemeen heel gemoedelijk. Je leeft hier ook met de natuur, bent bijna altijd buiten in tegenstelling tot het leven in Nederland.”

Check hier het Instagramaccount van Jessica en Bas!

Lees ook:

Meer in deze categorie

Schiedammers

Ga naar “Op deze Schiedamse plekken maakt Daniel de mooiste bruidsfoto’s”

Op deze Schiedamse plekken maakt Daniel de mooiste bruidsfoto’s

Ga naar “Trouwfotograaf Daniel in top 10 van Benelux: ‘Dat de wereldtop mijn werk waardeert geeft vertrouwen’”

Trouwfotograaf Daniel in top 10 van Benelux: ‘Dat de wereldtop mijn werk waardeert geeft vertrouwen’

Ga naar “Pim liet kinderen vliegen door de Margriethal en wil nu het centrum aantrekkelijk houden”

Pim liet kinderen vliegen door de Margriethal en wil nu het centrum aantrekkelijk houden

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “DREFT, SUN OF FINISH VAATWASTABLETTEN 1+1 gratis”

DREFT, SUN OF FINISH VAATWASTABLETTEN 1+1 gratis

  • Jumbo
  • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Slagersrookworst € 3,50”

Slagersrookworst € 3,50

  • ALDI
  • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Alpro van € 2,89 voor € 0,99”

Alpro van € 2,89 voor € 0,99

  • Dirk
  • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “LIGHTZONE Led wandlamp € 12,99”

LIGHTZONE Led wandlamp € 12,99

  • ALDI
  • Geldig t/m 5 februari 2023