Van een sportklas tot Technasium: deze middelbare school biedt het allemaal aan

Aangeboden door Spieringshoek

Gezellig met elkaar | Foto: Gijs Proost Fotografie

Je zit in groep 8 en volgend jaar ga je naar de middelbare school. Daarvoor moet je binnenkort een belangrijke keuze maken: welke school past het beste bij jou? Lastig! Om je daar een beetje bij te helpen worden er informatieavonden en een Open Huis georganiseerd. Op 23, 24 januari en 2 februari zet Spieringshoek in Schiedam de deuren wagenwijd open voor ouders en nieuwe leerlingen.

Bij de informatieavonden van 23 en 24 januari ben je meer dan welkom vanaf 19.30 uur. Het Open Huis op 2 februari begint om 16.00 uur. Het team en de leerlingen vertellen je graag iets over Spieringshoek en beantwoorden dan al je vragen. Kom dus vooral langs om een kijkje te nemen en de sfeer te proeven. De middelbare school biedt havo, atheneum en gymnasium onderwijs aan.

Zeker weten

De slogan van de middelbare school is: ‘zeker weten’. Hier weet je zeker dat je op de goede plek zit, weet je zeker dat je veel leert én ook dat je meer dan genoeg plezier hebt. Je ontdekt hier wat je leuk vindt en waar je echt goed in bent. Tof!

Lees verder onder foto >

Een leuk onderonsje | Foto: Gijs Proost Fotografie

Bekend om

Spieringshoek staat bekend om hun structuur. Dat helpt de leerlingen bij hun ontwikkeling en de goede sfeer in de school. Net zo belangrijk: het is ook heel gezellig en leuk op school, juist doordat de leerlingen precies weten waar ze aan toe zijn.

Sportklas en Technasium

Daarnaast biedt Spieringshoek een sportklas en het Technasium aan. Bij het Technasium draait het om onderzoekend leren. In de technasiumwerkruimte werk je in groepjes – vier uur per week- aan een onderzoeksopdracht van een bedrijf of organisatie met een bèta-achtergrond. Vet! Dit doen de leerlingen tot en met de bovenbouw.

In de sportklas volg je naast de gymlessen twee uur per week extra sportlessen waarmee je je verdiept in nieuwe sporten en in de theorie van sport en bewegen. Wat dacht je van een toffe watersport, wandklimmen of een rondje op de mountainbike? Als je hart hiervan sneller gaat kloppen, dan is deze klas echt iets voor jou!

Het is een grote school, maar zo voelt het niet aan.

Waarom je nog meer voor deze school wil kiezen, leggen een aantal leerlingen voor je uit. Danique vertelt: “Er wordt vaak ook gezellig gedaan door docenten. Met mijn wiskundedocent praat ik bijvoorbeeld over voetbal. Je moet even wennen aan alle namen en plekken, maar het went heel snel. Het is een grote school, maar het voelt niet groot.”

“Ik heb Spieringshoek gekozen, vanwege het Technasium”, vult Prabhjeet aan. “Het is uitdagend en leuk om met je handen bezig te zijn. Nu maken we bijvoorbeeld een platform met een bord om informatie te geven over de egel.”

Langere brugklastijd

De één heeft net wat anders nodig dan de ander om goed te kunnen aarden. Hiervoor geeft Spieringshoek leerlingen de ruimte. De overgangstijd van groep 8 naar de brugklas wordt verlengd, zodat er daarna een goede en doordachte keuze wordt gemaakt voor het vervolgonderwijs. Pas als je goed op je plek zit, kom je tot leren.

Lees verder onder foto >

Op de fiets naar school | Foto: Gijs Proost Fotografie

Frisse look

De bloei van leerlingen staat natuurlijk voorop bij Spieringshoek. De school is zelf ook bezig met ontwikkeling. Binnenkort krijgt de school een nieuwe en frisse look: ze zijn bezig met een glossy, een nieuw logo en een nieuwe website. De school beweegt zich graag mee met de tijd. Leuk!

Kom naar onze school!

Danique: “Doe vooral waar je je goed bij voelt!” Prabhjeet heeft nog een enthousiaste aanvulling voor de aankomende brugklassers: “Gewoon lekker jezelf zijn en kom naar onze school!”

Ben je enthousiast geworden door het bovenstaande verhaal? De informatieavonden zijn op maandagavond 23 januari en dinsdagavond 24 januari en het Open Huis op 2 februari. Ze doen nog veel meer toffe dingen, zoals bijvoorbeeld theaterlessen. Benieuwd naar de rest? Breng dan vooral een bezoek.

Spieringshoek

Van der Brugghenlaan 2, 3118 LA Schiedam

Meer informatie

Spieringshoek

Van der Brugghenlaan 2, 3118 LA Schiedam

Meer informatie

Meer in deze categorie

Onderwijs

Ga naar “Overzicht: dit zijn de open dagen van de middelbare scholen in Schiedam”

Overzicht: dit zijn de open dagen van de middelbare scholen in Schiedam

Ga naar “Veel Schiedammers hebben moeite met lezen, schrijven of digitale dingen: dit is hoe de Bibliotheek helpt”

Veel Schiedammers hebben moeite met lezen, schrijven of digitale dingen: dit is hoe de Bibliotheek helpt

Aangeboden door Bibliotheek Schiedam

Digitaalhuis Bibliotheek Schiedam

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “AH Gesneden verspakket oosterse nasi of AH Verspakket Indiase curry Madras van € 5,49 voor € 4,49”

AH Gesneden verspakket oosterse nasi of AH Verspakket Indiase curry Madras van € 5,49 voor € 4,49

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “PLUS Pitloze rode druiven van € 2,79 voor € 1,69”

PLUS Pitloze rode druiven van € 2,79 voor € 1,69

 • PLUS
 • Geldig t/m 1 april 2023
Ga naar “Dolce Gusto Infinissima cosmic grey KP173B € 29,99”

Dolce Gusto Infinissima cosmic grey KP173B € 29,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 1 april 2023
Ga naar “damesbroek flared zwart van € 20 voor € 16”

damesbroek flared zwart van € 20 voor € 16

 • HEMA
 • Geldig t/m 1 april 2023
Ga naar “Alle AH Verse pasta en pastasauzen* van € 4,78 voor € 2,39”

Alle AH Verse pasta en pastasauzen* van € 4,78 voor € 2,39

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023

Agenda

Ga naar “Koningsdag 2023 in Rotterdam”

Koningsdag 2023 in Rotterdam

 • 27 april 2023