Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marian houdt van hardlopen: ‘Mijn favoriete run? Door Disneyland Parijs!’

Aangeboden door NN Running Day 14 oktober 2020

Zag jij afgelopen zondag opvallend veel mensen hardlopen in Schiedam? Dat kan kloppen, want er was een heus hardloopevent bezig: NN Running Day. Vanuit je eigen voordeur kon je meedoen aan één van de zes bekendste Nederlandse hardloopwedstrijden. Via een app ervaarde je de run alsof je er écht was. Marian deed ook mee, samen met haar man Hans en haar loopgroep: “Het was echt een beleving.”

Walt Disney World Marathon

Marian doet al zo’n vijf jaar aan hardlopen. “Ik sta al 20 jaar langs de kant van de Marathon Rotterdam, mijn man Hans aan te moedigen. Ik heb hem jaren voor gek verklaard. Totdat hij de Walt Disney World Marathon in Florida ging lopen. Ik ben een enorme Disney fan, dus dat wilde ik ook! Ik ben bij een loopschool gestart en gaan trainen voor de halve marathon. Ik dacht: als ik de eerste 5 kilometer kan hardlopen, dan loop ik de rest wel. Al ga ik hem kruipen, ik moet die medaille hebben! Maar het ging hartstikke goed. Dus daarna volgde ook die in Disneyland Parijs, die ren ik nu ieder jaar. Fantastisch.”

Al ga ik kruipen, ik moet die medaille hebben!

‘Hé, we lopen over de Coolsingel!’

Afgelopen weekend liep Marian de AA Drink ¼ Marathon Rotterdam. “Het was echt een beleving! Hans en ik hebben hem samen met mijn loopgroep (van GoHealth Clubs) gelopen. We zijn begonnen bij Winkelcentrum de Loper in Vlaardingen en via de A4 richting Schiedam een rondje gelopen. Maar door de app van NN Running Day leek ook net alsof je door Rotterdam liep. Dan werd er in je oortje verteld dat je door het Kralingse Bos liep of onder de kubuswoningen. Dus we hebben een hoop lol gehad onderweg. Op een moment roep iemand: Hé jongens, we lopen over de Coolsingel! Dat zie je dan helemaal voor je. Super gaaf.”

Lees verder onder foto’s >

Foto: Marian Meijer-Kloosterman
Foto: Marian Meijer-Kloosterman
Foto: Marian Meijer-Kloosterman

Gezelligheid en fit blijven

Wat het hardlopen Marian heeft gebracht? “Ik vind het geweldig om een sport samen met mijn man te kunnen doen. Ook de loopgroep vind ik superfijn. Het is gezellig en je kunt elkaar erdoorheen trekken. Als er iemand achterraakt, haal je die samen gewoon weer op! Natuurlijk vind ik het fit blijven ook belangrijk. Zeker tijdens deze coronacrisis heeft het me erg geholpen. Normaal ben ik echt een bezig bijtje, dus ik heb geen zin om de hele dag te gaan niksen.”

‘De Marathon Rotterdam? Zeg nooit nooit!’

Fluitend gelopen

Heb je vooraf nog flink getraind? “We waren hiervoor op vakantie, maar ik heb daar wel gelopen. Als ik twee weken aan het zwembad had gelegen dan had ik het niet gered! Ik probeer sowieso wel drie keer per week met Hans te trainen, dan lopen we tussen de zes en de acht kilometer. Die laatste kilometers heb ik dit weekend fluitend gelopen.” Dus volgend jaar misschien dan een keertje de Marathon Rotterdam? “Nee! Veel te druk en chaotisch voor mij. Die ga ik denk ik nooit in het echie lopen. Nou ja, zegt nooit nooit. Haha!”

Je kunt nog meedoen!

Lijkt het je ook wel wat om mee te doen met NN Running Day? Dan heb je geluk! In het weekend van 24 en 25 oktober organiseert Nationale-Nederlanden een tweede editie. Je kunt je opgeven voor diverse afstanden van de volgende evenementen:

  • NN Marathon Rotterdam
  • Marathon Eindhoven powered by ASML
  • Singelloop Utrecht
  • Almere City Run
  • Maastrichts Mooiste
  • Menzis 4 Mijl van Groningen.

Deelname is helemaal gratis en inschrijven kan via nnrunningday.nl. Je ontvangt dan een unieke code waarmee je gebruik kunt maken van de app. Daarnaast kun je gebruik maken van de Nationale-Nederlanden Hardloopplanner. Hiermee kun je een hardlooproute plannen vanaf je eigen voordeur, zodat je tijdens NN Running Day sowieso een leuke route loopt. Dus waar wacht je nog op? Inschrijven maar!Deze bijdrage wordt je aangeboden door NN Running Day. Meer over NN Running Day ontdekken?

adv.