Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Luuk en André lopen binnenkort een hele marathon: ‘Vroeger haatte ik hardlopen’

Aangeboden door NN Running Day 30 september 2020

Van NN Marathon Rotterdam tot de Golden ten, er is bijna geen hardloopwedstrijd die doorgaat dit jaar. Superjammer als je wél keihard hebt getraind. Maar er is goed nieuws! Er is een nieuw hardloopevent dat sowieso doorgaat: NN Running Day. Op zondag 11 oktober kun je in Rotterdam meedoen aan een van de zes bekendste Nederlandse hardloopwedstrijden. Via een app ervaar je de run alsof je er écht bent. Luuk en André lopen samen de hele 42,195 kilometer van de NN Marathon Rotterdam: “We gaan de man met de hamer eens opzoeken.”

“Als ik vroeger iets haatte, was het wel hardlopen”, begint Luuk. “Ik sportte altijd veel, maar dat werd minder naarmate ik ouder werd. Totdat iemand een keer zei: Hé bolle! Ga eens mee hardlopen! Nou, oké dan. Met tegenzin rende ik de Broekpolder in en… Wauw. Ik was verkocht. Natuurlijk ga je in het begin kapot, begrijp me niet verkeerd. Mijn eerste marathon deed ik alles fout. Man met de hamer? Ik kwam zijn hele familie tegen! Dat is nu wel een ander verhaal.”

Hardlopen op hartslag

André: “Ik was al iets langer actief bij Fortuna en had al wat marathons gelopen. En als ik heel eerlijk ben, ik ben ‘de man met de hamer’ nog nooit tegengekomen (uitdrukking onder hardlopers als je het zwaar krijgt tijdens een marathon). Ik zoek hem nog steeds ieder jaar in het Kralingse Bos! Dat neemt niet weg dat het altijd een pokke eind blijft, zo’n hele marathon. Maar wij zitten erna vaak een biertje te doen alsof er niks aan de hand is. Luuk en ik trainen namelijk op hartslag. Dat houdt in dat je wel snel loopt, maar je hartslag zo laag mogelijk houdt. Dat moet je goed trainen. Of ik hem daardoor fluitend loop? Ja, soms wel.”

‘Hé bolle! Ga eens mee hardlopen!’

Fit blijven en goed voor het koppie

Luuk: “Daarom lopen we hem ook samen. Het is gezelliger en je kunt elkaar goed in de gaten houden. Dat iemand niet te hard gaat. Zoals ik deed tijdens mijn eerste marathon! Je ziet zo vaak dat mensen rond de 10 kilometer je keihard voorbij rennen, en op de 35 helemaal gebroken zijn. Een persoonlijk record halen is leuk, maar focus je vooral op het plezier. Dan komt de rest vanzelf. Hardlopen draait namelijk meer om lekker fit zijn, plezier én je koppie. Even dat ventieltje opendraaien en je hoofd leeg laten lopen.”

‘De finish is sowieso op het Schiedamse terras’

Elleboogje aan Aboutaleb

André: “We zijn over de route nog niet helemaal uit, maar een ding is zeker: we beginnen en eindigen in Schiedam. De finish is sowieso op het terras van Lucas. Het lijkt met het leukst als we onderweg dezelfde T-shirtjes voorbij zien lopen, zo weet je wie er ook mee doen.” Via de app van NN Running Day kun je de marathon zo natuurgetrouw mogelijk beleven. Onderweg hoor je aanmoedigingen van het publiek, word je op de hoogte gehouden van je tussentijd en hoor je waar je je zou bevinden op het originele parcours. Na afloop zie je alle informatie en je eindtijd in een persoonlijke tijdlijn. André: “Zo lijkt het toch nog een beetje echt. Maar we gaan het publiek wel missen. Kippenvel die je krijgt zodra je de Coolsingel op loopt. En het handje van Aboutaleb na afloop.” Hopelijk volgend jaar een elleboogje mannen. Succes!

Doe ook mee!

Lijkt het je wel wat om – net als Luuk en André – op zondag 11 oktober mee te doen aan NN Running Day? Dat kan! Je kunt je opgeven voor diverse afstanden van de volgende evenementen:

  • NN Marathon Rotterdam
  • Marathon Eindhoven powered by ASML
  • Singelloop Utrecht
  • Almere City Run
  • Maastrichts Mooiste
  • Menzis 4 Mijl van Groningen.

Deelname is helemaal gratis en inschrijven kan via nnrunningday.nl. Je ontvangt dan een unieke code waarmee je de 11gebruik kunt maken van de app. Daarnaast kun je gebruik maken van de Nationale-Nederlanden Hardloopplanner. Hiermee kun je een hardlooproute plannen vanaf je eigen voordeur, zodat je tijdens NN Running Day sowieso een leuke route loopt. Dus waar wacht je nog op? Inschrijven maar!Deze bijdrage wordt je aangeboden door NN Running Day. Meer over NN Running Day ontdekken?

adv.