Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zet je schrap! Winterstorm Ciara onderweg naar Schiedam

Door Pam van Nieuwenhuize 6 februari 2020

De kans op code rood of oranje zit er aan het einde van dit weekend dik in. Zondag 9 februari kan het zomaar losbarsten boven Nederland: Ciara komt eraan!

Het is nog geen echte winter geweest in ons kikkerlandje, we moeten het doen met een extra lange herfst. Schaatsen kan alleen maar op de kunstbanen en voor de sneeuw moet je naar de bergen. Ook dit weekend gaat het nog niet vriezen of sneeuwen, maar het gaat wel stormen! De storm trekt eerst boven de landen aan de andere kant van de Noordzee maar komt daarna onze kant op. Zeker zondag maar ook maandag kan het héél slecht weer worden.

Ciara

Met windstoten van wel 110 tot 120 kilometer per uur kan dit een zware jongen worden. Of moeten we zeggen een zware dame. De storm krijgt een namelijk een naam: Ciara. Dat is een primeur voor Nederland. Het KNMI werkt daarvoor samen met de weerinstituten van Groot-Brittannië en Ierland. “Voorwaarde is wel dat de storm code oranje of rood moet veroorzaken in een van die landen”, zegt Maurice Middendorp van Buienradar tegen RTL Nieuws.

Geen stilte na de storm

Na de storm is er ook nog eens kans op winterse neerslag: hagel of natte sneeuw. Daar worden wij natuurlijk ook niet vrolijk van. Je hebt in ieder geval wel een goed excuus om lekker thuis te blijven en te Netfli… eh, werken.

Lees ook:

valentijnsdag

Valentijnsdag 2020: hier in Schiedam kun je romantisch dineren

Valentijnsdag. Óf je vindt het hysterische, commerciële onzin, óf het is helemaal je ding. In dat la...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Schiedam.

adv.