Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe cijfers van het RIVM: aantal besmettingen in Schiedam stijgt sneller

Door Carin van der Meij 28 oktober 2020

480, zoveel Schiedammers zijn afgelopen week bij de GGD positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM. In totaal hebben 67.542 Nederlanders in een week tijd de bevestiging gekregen dat zij het coronavirus hebben. 

Goed om te weten: deze cijfers gaan over de periode van 21 tot en met 27 oktober.

Meldingen in Schiedam

De periode hiervoor, van 14 tot en met 20 oktober, waren er 410 besmette gevallen bijgekomen. De besmettingen stegen afgelopen week dus sneller: in deze periode zijn er namelijk 480 Schiedammers besmet geraakt. Er zijn afgelopen week zeven personen uit Schiedam opgenomen in het ziekenhuis. Er zijn drie Schiedammers overleden aan het virus.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Schiedam vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

In deze grafiek zie je hoeveel besmettingen, opnames en overledenen er in totaal zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt. Bovenin kun je selecteren of je het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames of overledenen wilt zien.

Landelijke cijfers

In totaal zijn afgelopen week 67.542 nieuwe positieve testen via de GGD bij het RIVM gemeld. Vorige week waren dat er 55.587. Het aantal meldingen is dus toegenomen, maar het aantal nieuwe meldingen neemt minder snel toe dan vorige week. “Dat is waarschijnlijk het effect van de maatregelen die eind september en medio oktober van kracht werden”, concludeert het RIVM.

Verder zijn er afgelopen week 1739 (+247) nieuwe ziekenhuisopnames op verpleegafdelingen gemeld en 333 (+46) op de intensive care. In totaal zijn 329 (+144) mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Het reproductiegetal – de welbekende R – is 1,16. Dit betekent dat 100 mensen met het coronavirus samen gemiddeld 116 mensen besmetten met het coronavirus. Wil je hier meer over weten? In een korte video legt NOS op 3 heel duidelijk uit wat een reproductiegetal precies betekent.

Persconferentie

Het kabinet wil eerst wachten of de gedeeltelijke lockdown effect heeft. Volgens de adviseurs van het kabinet is dat op zijn vroegst aan het eind van deze week duidelijk te zien.

Lees ook:

Coronatest in Schiedam: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag?

Sinds 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten zich laten testen op corona. Ook in Schied...

Kun je eigenlijk besmet raken met het coronavirus door een winkelwagen?

In de ene supermarkt in Schiedam moet je verplicht een mandje meenemen, in de andere een karretje. E...

Getverdemme! Schiedam ligt bezaaid met gebruikte mondkapjes

Met de stijging van het aantal coronabesmettingen neemt ook het aantal op straat gegooide mondkapjes...

adv.