Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Scholieren aan het woord: ‘Niet chill dat het eindexamen niet doorgaat’

Door Pam van Nieuwenhuize 25 maart 2020

De eindexamens gaan dit jaar niet door. Dat werd dinsdag 24 maart besloten. Scholen moeten nu dus door de resultaten van de schoolexamens bepalen of de leerlingen slagen of niet. Maar wat vinden de leerlingen daar eigenlijk van? Drie scholieren laten het ons weten.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Tygo de Klerck

Tygo de Klerck zit in Havo 5 op S.G. Spieringshoek en hij vindt het maar niks dat alles afgelast is: “Ik vind het niet chill dat het examen niet doorgaat, want zo heb ik minder mogelijkheden om mijn cijfers te verbeteren. Ik vind ook dat het Spieringshoek en de regering heel vaag zijn over hoe het einde voor de examenklassen eruit zal zien. We krijgen veel e-mails van school met halve informatie. Ik snap dat Spieringshoek daar ook niks aan kan doen. Maar voor mij levert deze situatie in ieder geval veel stress op.”

Denise Lindhoudt

Denise Lindhoudt zit op het ProNova College in Schiedam en zij is niet blij dat de examens dit jaar niet doorgaan. “Ik hoop wel dat het op een andere manier nog doorgaat, bijvoorbeeld door schoolwerk thuis. Ik snap natuurlijk wel dat ze hiervoor kiezen, want gezondheid gaat voor. Toch vind ik het niet leuk dat we door corona nu onze examens niet kunnen afronden. Je merkt ook dat iedereen zich nu afvraagt hoe de school het gaat oplossen en hoe we ons jaar gaan beëindigen. Ik hoop niet dat we onze diploma’s met de post krijgen opgestuurd!”

Gijs ’t Hart

Natuurlijk zijn er ook scholieren bij wie de vlag nú al uitgaat, bij wijze van spreken dan 😉 . Bijvoorbeeld bij Gijs ’t Hart. Gijs zit in Mavo 4 van ’t Groen in Vlaardingen en keek juist heel erg op tegen het examen: “Veel leren en lange tijden gefocust zijn op je papier vind ik lastig. Daarom deed ik heel het jaar al goed mijn best, zodat ik tenminste met een goede cijferlijst mijn examen in zou gaan. En dat is goed gelukt. Nu ik hoor dat het examen niet doorgaat, ben ik eigenlijk best blij. Het scheelt me gewoon heel veel tijd en moeite. Ik moet de laatste tentamens nog maken, maar de lijst waarmee ik mijn examen in zou gaan, wordt nu mijn eindlijst. Hierdoor slaag ik dus met extra mooie cijfers.”

De stand van zaken rond het coronavirus in Schiedam

Het coronavirus is hét gesprek van de dag in Schiedam. De maatregelen die worden getroffen om het vi...

Deze evenementen in Schiedam gaan niet door vanwege de nieuwe coronamaatregelen

Alle evenementen en samenkomsten in Schiedam worden tot 1 juni verboden, óók die met minder dan hond...

Kijktip: Mieke, Willy en Anja schieten te hulp in de Gorzen tijdens de coronacrisis

Waarschijnlijk waren we niet de enige die afgelopen weekend het nieuws nauwlettend in de gaten hield...

9 x Schiedamse horecazaken die (vanwege de coronacrisis) thuis bezorgen

Restaurants, cafés, koffiezaken en lunchtentjes zijn dicht in Schiedam. Sommige Schiedamse onderneme...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona Nieuws

adv.