Personeelstekort in Schiedam: dit merk jij ervan

Je hoeft maar een krant open te slaan en je leest er iets over: het personeelstekort in Nederland. Inmiddels heeft dit gevolgen voor veel sectoren en dat is ook te merken in Schiedam. Herken jij één van de volgende problemen en situaties?

Het personeelstekort in Nederland is ontstaan door verschillende oorzaken. Onder andere de vergrijzing, een groter aanbod aan banen en het ontstaan van een nieuw soort banen dragen bij aan dit probleem. Op dit moment zijn er voor elke 133 vacatures 100 werkzoekenden beschikbaar. Bron: CBS, De Volkskrant.

Geldautomaten vaker buiten gebruik

Geldautomaten in Schiedam zijn vaker buiten gebruik, in de zomerperiode gebeurt dit nog meer dan anders. Dit komt door een personeelstekort bij geldtransportbedrijf Brink’s. Dit bedrijf zorgt ervoor dat het briefgeld in geldautomaten wordt aangevuld.

Brink’s en Geldmaat maken een schatting van hoeveel geld er wordt opgenomen. Op basis daarvan weten ze wanneer het geld moet worden aangevuld. In de zomer wordt er doorgaans meer geld uit de muur gehaald. Heb je contant geld nodig en is de dichtstbijzijnde automaat buiten gebruik? Hier in Schiedam vind je de andere geldautomaten.

De geldautomaat aan Land van Belofte | Foto: Google Maps

Minder treinen en bussen

Bij de NS is het personeelstekort zo nijpend dat er op dit moment 1.100 vacatures openstaan. Om die reden heeft de NS al een paar keer de dienstregeling moeten aanpassen. Op verschillende trajecten zijn er treinen geschrapt. Ook Schiedammers moeten eraan geloven, want ook op het traject Rotterdam Centraal – Amsterdam-Zuid en Rotterdam Centraal – Gouda Overwelle is de dienstregeling aangepast. Meer informatie over de aangepaste dienstregeling vind je hier.

Niet alleen de NS heeft te kampen met personeelstekort. Ook de RET heeft er last van, lees je hier.

Foto: @subwaycreatures.nl

Ziekenhuisafdelingen gesloten

In ziekenhuizen zorgt personeelstekort voor grote problemen. Zo heeft het Franciscus Vlietland al sinds 2016 de spoedeisende hulp (SEH) ’s avonds gesloten vanwege personeelstekort. Schiedammers die acute zorg nodig hebben moeten daarom tussen 21:00 uur ’s avonds en 8:00 uur ’s ochtends naar het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam-Noord.

In het Vlietland is sinds 11 juli dit jaar ook de geboorteafdeling gesloten vanwege gebrek aan personeel. Het overgebleven personeel van het Vlietland wordt verhuisd naar de locatie in Rotterdam-Noord. Je kunt in Schiedam nog wel terecht voor zorg voor en na je bevalling.

Foto: indebuurt

Kinderopvang gesloten

Heb jij kinderen? Dan heb je misschien wel last van het personeelstekort in de kinderopvang. Landelijk zijn er in die sector op dit moment 4.000 medewerkers te weinig. Er zijn bijvoorbeeld lange wachtlijsten, van een paar maanden tot enkele jaren. Hierdoor zitten Schiedamse ouders soms met de handen in het haar omdat zij moeten werken, maar geen opvang hebben voor de kinderen.

A Google User

Landelijke problemen

Landelijk zijn er veel meer problemen die personeelstekort met zich meebrengt. Zo houdt een aantal scholen in Den Haag hun deuren noodgedwongen één dag per week dicht. Ook apotheken moeten eraan geloven, zoals het geval is bij deze apotheek in Leidsche Rijn. Een hele hoop horecazaken en winkels in Nederland hebben ook zo weinig personeel dat ze vaker dicht zijn of andere openingstijden moeten hanteren. In ons eigen Schiedam vonden we gelukkig niet veel ondernemers die te kampen hebben met dit probleem. Daarom doen we graag een oproep!

Ken/ ben jij een ondernemer die door het personeelstekort problemen ervaart? En ben je dringend op zoek naar een nieuwe horecatijger of topverkoper? Stuur een mailtje naar [email protected]. Je kunt dan geïnterviewd worden door Indebuurt Schiedam en een oproep plaatsen. Wie weet vind je zo wel je nieuwe collega!

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Nieuws

Ga naar “Bewolkt of zonnig: dit is de weersverwachting van februari in Schiedam”

Bewolkt of zonnig: dit is de weersverwachting van februari in Schiedam

weersverwachting februari schiedam
Ga naar “Handig! De artikelen van indebuurt Schiedam hebben voortaan een voorleesknop”

Handig! De artikelen van indebuurt Schiedam hebben voortaan een voorleesknop

Ga naar “Leuk! In Schiedam komt weer een week lang het IDDF jenever- en ginfestival”

Leuk! In Schiedam komt weer een week lang het IDDF jenever- en ginfestival

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Slagersrookworst € 3,50”

Slagersrookworst € 3,50

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Alle Hak potten van € 9,98 voor € 4”

Alle Hak potten van € 9,98 voor € 4

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Alpro van € 2,89 voor € 0,99”

Alpro van € 2,89 voor € 0,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Luxe bedsprei € 12,99”

Luxe bedsprei € 12,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 4 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Parttime Pakketsorteerder Ochtenddienst”

Parttime Pakketsorteerder Ochtenddienst

 • Olympia
 • Parttime
Ga naar “Magazijnmedewerker”

Magazijnmedewerker

 • RGF Staffing the Netherlands B.V.
 • Fulltime