Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lekker hoor! Er opent een nieuw restaurant aan de Grote Markt in Schiedam

Door Pam van Nieuwenhuize 10 december 2019

Het is alweer drie jaar geleden dat eet- en muziekcafé Van der Wal zijn deuren moest sluiten. Nou, wachten wordt beloond! In 2020 opent er een nieuw restaurant aan de Grote Markt: Brasserie de Eenling.

De vraag spookt al een tijd door ons hoofd: zou er ooit nog een nieuwe zaak openen op die hoek van de Grote Markt? Wees niet langer getreurd, want niemand minder dan chef-kok Marnix Benschop start een eigen horecazaak in Schiedam genaamd Brasserie de Eenling.

Chef-kok Marnix Benschop

Waar je Marnix van kunt kennen? Hij liep stage bij sterrenrestaurants NoMA in Kopenhagen en The Fat Duck in Bray, zette eerder Dumbo Restaurant, Biergarten, The Suicide Club en Ayla op de kaart en was pas gast-chef bij Weelde. Dat belooft veel goeds!

Wanneer?

We hoorden al eerder dat de chef-kok zijn restaurant in oktober zou openen. Ja, het is al een tijdje december, dus we gingen zelf maar even op onderzoek uit. ‘We zijn nu erg druk bezig met de laatste loodjes, en hopen begin van het nieuwe jaar open te gaan,’ aldus Marnix. We houden je op de hoogte!

eenling

  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Schiedam.

adv.