Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijktip: Mieke, Willy en Anja schieten te hulp in de Gorzen tijdens de coronacrisis

Door Pam van Nieuwenhuize 16 maart 2020

Waarschijnlijk waren we niet de enige die afgelopen weekend het nieuws nauwlettend in de gaten hielden voor updates over het coronavirus. En daar, tussen alle (nare) berichten en feitjes door, waren opeens drie lichtpuntjes: Mieke, Willy en Anja uit Schiedam.

De vrijwilligsters van Stichting Junioren en Senioren (J&S) Projecten in Schiedam-Zuid zijn toch een partijtje lekker bezig. Ze zijn in actie gekomen om de kwetsbare ouderen in de wijk te helpen, die nu binnen moeten blijven vanwege het coronavirus.

Behoefte telefoon

Het oprichten van hun behoefte telefoon zorgt ervoor dat ze in contact blijven met de mensen in de wijk. “We hebben heel veel senioren die we achter de voordeur vandaan hebben mogen halen, maar nu worden ze weer achter de voordeur gedwongen. Dus we bellen ze nu. Wat heeft u nodig, wat kunnen we voor u betekenen?”, aldus Mieke.

Op de scootmobiel langs Aad en Pieter

Maar de dames gaan nog een stap verder: Anja rijdt op haar scootmobiel door de Gorzen om Aad en Pieter boodschappen te brengen. Vanwege het hamsteren is er veel uitverkocht, dus de aspirines kom uit haar eigen voorraad. “En ik kijk maandag wel weer hoe ik er zelf aan kan komen”. Bekijk hier het item over deze Schiedamse toppers:

Oproep

Doe jij deze weken de boodschappen voor je lieve buurvrouwtje of laat je de hond uit van je opa? Oftwel, ben jij ook bezig met een top actie in Schiedam, of ken je mensen die zich in deze periode inzetten voor andere inwoners in onze stad? Laat het ons weten!

Lees ook:

Coronavirus in Schiedam: de stand van zaken en alle nieuwtjes op een rij

Het coronavirus is hét gesprek van de dag in Schiedam. De maatregelen die worden getroffen om het vi...

adv.