Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huisje, boompje, lege portemonnee: dit betaal je gemiddeld voor een huis in Schiedam

Door Carin van der Meij 13 februari 2020

De Nederlandse huizenmarkt is op zijn zachtst gezegd geen feestje en in Schiedam is dat niet anders. Woningen gaan als warme – en vooral dure – broodjes over de toonbank. Het CBS komt met de feiten: de gemiddelde verkoopprijs is toegenomen. 

Uit onderzoek van het CBS en het Kadaster blijkt dat in ons land de gemiddelde verkoopprijs van bestaande woningen in 2019 is toegenomen tot maar liefst 308.000 euro. Tenminste, in de meeste gemeenten (326 van de 389).

Gemiddelde verkoopprijs in Schiedam

Helaas: ook Schiedammers hebben in 2019 dieper in de buidel moeten tasten voor een stekkie. In Schiedam werd gemiddeld 220.500 euro neergelegd voor een koopwoning. Even in perspectief: dit is 27.400 euro meer dan vorig jaar, dus 14,2%!

Landelijk

Ja, de gemiddelde koopsom in Schiedam is jammer genoeg gestegen. Klein lichtpuntje: het kan erger. Bloemendaal is de duurste gemeente. Voor een bestaande woning werd gemiddeld 832.000 euro betaald. Delfzijl is the place to be voor relatief voordelige woningen: vorig jaar werd in de Groningse stad gemiddeld 155.000 euro betaald.

Volgens het CBS is dit de eerste keer sinds het begin van de meting – in 1995 – dat de gemiddelde verkoopprijs boven de drie ton uitkomt.

In kaart

In het kaartje hieronder zie je de gemiddelde verkoopprijs in Schiedam en in de rest van Nederland:

Lees ook:

huizenprijzen

Wat?! Huizenprijzen in Schiedam stijgen het hardst van heel Nederland

We merken het allemaal al langere tijd, de huizenprijzen in Schiedam gaan door het dak. Zo erg zelfs...

adv.