Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hiep-hoi! Schiedam in top 20 van ‘de beste stad om te wonen’

Door Pam van Nieuwenhuize 6 februari 2020

We gaan lekker hoor: Schiedam staat in de top 20 van beste steden om te wonen. Dat blijkt uit een ranglijst van grote Nederlandse gemeenten die dinsdag is uitgebracht door vastgoedadviseur JLL. En dat is echt wel eens lekker positief nieuws, want we krijgen maar al te vaak het tegenovergestelde te horen. 

Voor de ranglijst vergeleek JLL 84 Nederlandse gemeenten met elk meer dan 50.000 inwoners, meldt RTL Nieuws. Er is o.a. gekeken naar demografische groei, de prijzen van woningen, bereikbaarheid en veiligheid. De vastgoedadviseur probeert daarmee in kaart te brengen welke steden interessant zijn voor beleggers.

En Schiedam?

Eerst even naar Amsterdam, want onze hoofdstad staat op plek één in de zogenoemde Residential Ranking 2020, vooral door de economische groei in de stad, de bereikbaarheid en het aantal voorzieningen. Op twee, drie en vier staan respectievelijk Utrecht, Delft en Amersfoort. En dan, op 18, staat Schiedam! Boven grote steden als Leiden, Maastricht en Breda. En dat is iets waar we echt trots op mogen zijn. Vinden wij dan! Mooie score, toch?

Bekijk hier de top vijfentwintig van beste woonsteden.

Lees ook:

huizenprijzen

Wat?! Huizenprijzen in Schiedam stijgen het hardst van heel Nederland

We merken het allemaal al langere tijd, de huizenprijzen in Schiedam gaan door het dak. Zo erg zelfs...

adv.