Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit vinden Schiedammers (én de burgemeester) van een terrassenuitbreiding

Door Pam van Nieuwenhuize 14 mei 2020

Als het virus onder controle blijft, kunnen de terrassen op 1 juni weer voorzichtig open. Dat maakte premier Rutte vorige week bekend. In veel steden ontstond al snel het idee om terrassen flink uit te breiden. Op die manier zou er makkelijker 1,5 meter afstand tussen tafels gemaakt kunnen worden. Sommige pleinen of parken worden dan tijdelijk omgetoverd tot groot terras. Zou dat in Schiedam ook een optie zijn, bijvoorbeeld op De Grote Markt, het Land van Belofte of het Stadserf? Wij peilden de stemming onder Schiedammers.

Jullie hebben gestemd

In verschillende steden liggen de plannen voor mega-terrassen inmiddels klaar, zoals in Gouda en Utrecht. Een van de meest voor de hand liggende pleinen voor een grote terrasuitbreiding in Schiedam zij de Grote Markt, het Land van Belofte en het Stadserf. Daarom peilden wij middels een poll op Facebook of Schiedammers zoiets zouden zien zitten. De afgelopen week stemden er 133 mensen voor ‘Ja, goed plan.’ tegenover 27 mensen ‘Nee, slecht plan’. Grotendeels positief dus!

In de reacties werd verder ingegaan op de kwestie. “Heel het centrum 1 groot terras… party time 😉 “, zegt Peter bijvoorbeeld. Anderen zijn iets terughoudender. “Prima om het stadserf eindelijk weer eens een functie te geven, maar ik hoop wel dat er voldoende ruimte voor looproutes naar de winkels blijft”, reageert Laura. Ook Greet is zich bewust van de nieuwe maatregelen: “Super leuk plan, maar wel effe de 1,5 meter volhouden”.

Brief van de burgemeester

Ook binnen de gemeente wordt er nagedacht over de terrassenkwestie. Burgemeester Cor Lamers heeft een brief geschreven aan de raad waarin uitgelegd staat dat de gemeente bereid is om mee te werken:

“De regierol ligt bij de gemeente. Daarom zijn wij in overleg met de horeca. De gemeente is bereid om mee te werken aan tijdelijke verruiming van de terrassen daar waar dat fysiek mogelijk is.
Hierover is overleg met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afd. Schiedam en individuele horecaondernemers. Er komt een set aan criteria die in onderling overleg wordt vastgesteld.”

Hoe het er precies uit gaat zien in de praktijk is dus nog even afwachten. Maar we houden je op de hoogte!

Lees ook:

Deze plekken zien er binnenkort (hoera!) weer wat gezelliger uit

Toen bekend werd gemaakt dat de terrassen en restaurants weer (onder voorwaarden en als alles goed g...
mondkapjes

Mondkapjes kopen? Bij deze winkels in Schiedam kan het (en zoveel kosten ze)

Het openbaar vervoer rijdt alweer een tijd zoals de normale dienstregeling, maar er is wel een groot...

Coronavirus in Schiedam: zoveel mensen zijn er nu besmet en overleden

UPDATE: Kijk voor de meest actuele cijfers in ons nieuwsbericht van 21 oktober 2020: Corona-update R...

Dag quarantaine coupe! Deel jouw voor-en-na-foto’s met ons

Het is zover: kapsalons mogen weer open. Veel Schiedammers kijken al weken uit naar een knipbeurt. E...

Even langsrijden: 5 x drive-thrus in de buurt van Schiedam

Horecaondernemers moeten in deze periode extra creatief zijn om klanten te kunnen voorzien van hun p...

Meer over

Corona Nieuws

adv.