Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coronavirus in cijfers: zoveel ziekenhuisopnames zijn er in Schiedam

Door Pam van Nieuwenhuize 7 april 2020

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus? Op deze kaart zie je hoeveel coronapatiënten er opgenomen zijn in het ziekenhuis uit Schiedam. De cijfers zijn actueel en komen van het RIVM.

Hoe het aantal besmettingen naar buiten wordt gebracht, is continu in ontwikkeling. Het RIVM publiceert sinds 31-03-2020 niet meer het aantal geregistreerde besmettingen zoals voorheenmaar het enkel het aantal ziekenhuisopnames naar woongemeente per 100.000 inwoners. Het RIVM neemt hiervoor de meldingen aan de GGD Haaglanden als basis.

Vertraging

Omdat een ziekenhuisopname soms een aantal dagen later aan de GGD gerapporteerd wordt, is er een vertraging. Het aantal gerapporteerde ziekenhuisopnames per dag betreft daarom ziekenhuisopnames die zich over meerdere dagen hebben voorgedaan.

Aantal coronapatiënten in Schiedam

Onderstaande kaart laat de woonplaats van de patiënten zien. Op 5 april stond de teller van het aantal opgenomen coronapatiënten uit Schiedam op 24. Dat zijn er 30,5 per 100.000 inwoners. Daarmee zit onze stad in de kleur groen/blauw.

Meer uit ons Schiedamse coronavirusdossier:

Coronavirus in Schiedam: de stand van zaken en alle nieuwtjes op een rij

Het coronavirus is hét gesprek van de dag in Schiedam. De maatregelen die worden getroffen om het vi...

Meer over

Corona Nieuws

adv.