Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 praktische dingen die je moet weten over Kaarsjesavond 2019

Door Pam van Nieuwenhuize 10 december 2019

Donderdag is het dan zover: Kaarsjesavond Schiedam! Wij vertellen alles wat je moet weten, van waar je (niet) kunt parkeren tot de looproutes.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Parkeren tijdens Kaarsjesavond

Je kunt je auto parkeren in de ABC Garage, Nieuwe Passage garage, Stads Erf garage, Q Park garage, Vijfsluizen parkeerplaats of de Parralelweg parkeerplaats. Let op: parkeergarages kunnen vol raken tijdens Kaarsjesavond! Het is dus het beste om de auto te laten staan en lekker met het OV, de fiets óf lopend te komen.

Op woensdag 11 december 08:00 uur tot donderdag 12 december 23:59 uur is het niet mogelijk om te parkeren op de Lange Kerkstraat, Grote Markt en Oude Kerkhof. Staat je auto er toch, dan wordt die weggesleept.

Looproutes

Voor een betere doorstroom en voor de veiligheid werkt de organisatie met looproutes. Er zijn twee kleuren: Magenta en Groen. Ze starten allebei vanaf de Grote Markt. Zo beweeg je je gemakkelijk door de straten van Schiedam en mis je niets van wat er op Kaarsjesavond te beleven is.

kaarsjesavond
Bron: De Burgemeesters

Dit is het programma

Kaarsjesavond 2019 heeft een bomvol programma. Er is ook voor de kleintjes veel te doen, en zowel binnen als buiten én in de Schiedamse kerken is het feest. Alles over het programma lees je in dit artikel:

kaarsjesavond

Komt allen tezamen: Kaarsjesavond Schiedam wordt anders en groter dan ooit!

Onze vrienden van het Nieuwe Stadsblad schreven er al eerder over, op 12 december is het weer tijd v...

Gehele binnenstad = autovrij

De gehele binnenstad van Schiedam is tijdens Kaarsjesavond niet toegankelijk voor autoverkeer.

De volgende toegangswegen naar de binnenstad zullen op donderdag 12 december tussen 16:00 en 23:00 uur worden afgesloten en mogen niet worden ingereden:

– De Ooievaarssteeg ter hoogte van de Grote Markt
– De Kreupelstraat ter hoogte van nummer 2
– Koemarkt/Hoogstraat kruispunt
– Koemarkt/Langehaven kruispunt
– Boomgaardstraat/Broersveld kruispunt

Woon je in de binnenstad? Je kan via de Kreupelstraat gewoon de stad in!

Oh nee, ik moet naar de wc

Al die warme chocomelk en glühwein werken natuurlijk op de blaas. Gelukkig kan je op verschillende plekken in de stad een plasje plegen. Je kunt voor een wc-bezoek binnenstappen bij de Schiedamse horeca of je gaat naar een van de openbare toiletten in de Nieuwe Passage, de Korenbeurs, het Wennekerpand of Albert Heijn.

Pinnen kan hier

Wil je graag je glühwein met cash betalen tijdens Kaarsjesavond? Dan is het handig om te weten waar je geld uit de muur kunt trekken. Maak gebruik van de pinautomaten op de Lange Kerkstraat (ING), de Hoogstraat (ABN Amro) of de Nieuwe Passage (Rabobank).

Hier kun je eten tijdens Kaarsjesavond 2019

Honger? De Lange Kerkstraat wordt omgetoverd tot winterse kerstmarkt met een foodplein. Hier kun je neerploffen voor braadworst, biologische friet, verse hamburgers en nog veel meer. Daarnaast kun je natuurlijk ook voor een hapje en drankje binnenwandelen bij de Schiedamse horeca.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.