Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Taxichauffeur Rinus (64) brengt je gratis naar de kaakchirurg: ‘Ik stel mensen graag gerust’

Aangeboden door MKA Groep (locatie Schiedam) 3 juli 2020

Moet je naar de kaakchirurg, maar staat alleen al de reis ernaar toe je tegen? Dat hoeft niet, als je kiest voor een behandeling bij MKA Groep. Je wordt dan namelijk gratis opgehaald en weer thuisgebracht door één van de bekendste taxichauffeurs van Schiedam: Rinus Schaefer. “De meeste mensen stappen met een glimlach de auto weer uit.”

Je wist het misschien nog niet, maar Schiedam is sinds 1 januari 2020 een team van vier kaakchirurgen rijker: MKA Groep (Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie). Je kunt er terecht voor allerlei soorten behandelingen: van gebitsreiniging en het trekken een verstandskies tot het het herstellen van een breuk in je jukbeen of kaak.

Makkelijk en zorgeloos

Zeker in tijden van corona is de service van MKA en Taxi Rinus natuurlijk heel fijn. Je hoeft immers geen mondkapje te regelen om in het openbaar vervoer te mogen en je loopt geen risico dat je de bus of trein mist. “Kwetsbare patiënten en mensen op hoge leeftijd wordt geadviseerd om extra voorzichtig te zijn, maar in het openbaar vervoer is dat extra ingewikkeld”, vertelt Charles Versluijs, directeur van MKA Groep. “Om onze patiënten veilig en makkelijk naar hun afspraak te brengen en weer terug, hebben we de samenwerking gezocht met Taxi Rinus. Het gaat hierbij om een proef, die inhoudt dat in heel de maand juli deze dienst gratis is.”

Geruststellen

Kijk je op tegen de behandeling? Voel je vooral niet bezwaard om je zorgen met Rinus te delen. Hij heeft twintig jaar ervaring als taxichauffeur in Schiedam en Rotterdam en stelt je graag gerust. “Mensen kunnen zich soms onnodig druk maken om dingen. Ik heb weleens iemand weggebracht die heel ongerust was. Ik heb zelf ook wel het één en ander moeten ondergaan, dus ik ben ervaringsdeskundige, haha. Ik zei: joh, daar merk je niks van. Je wordt verdoofd, voor je het weet ben je klaar. Na afloop gaf hij me gelijk. Hij had er bijna niets van gemerkt. De werkelijkheid is altijd minder erg.”

MKA Groep artikel juli 2020 - Rinus Schaefer in de auto
Zit jij binnenkort naast Rinus? (Beeld: indebuurt Schiedam)

Oude stempel

Wat opvalt als we met Rinus praten: het gesprek wordt vanzelf gezellig. Met een aanstekelijke lach en een vrolijke stem vertelt hij over zijn ervaringen als taxichauffeur. “Doordat ik dit werk al zo lang doe, weet ik hoe ik met mensen om moet gaan. Heb je geen behoefte om te praten, of juist wel? Ik pas me volledig aan de ander aan. Ik zet echt niet uit mezelf de moppentap open. Ik ben nog van de oude stempel. Als ik bijvoorbeeld een ouder persoon wegbreng, blijf ik wachten tot de persoon veilig binnen is en de deur dicht is.”

Afspraak maken

Een afspraak maken doe je via de oranje knop hieronder, of door te bellen met 010-8932340. Bel vervolgens Rinus (06-47437371) om je vervoer in te plannen.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door MKA Groep (locatie Schiedam). Meer over MKA Groep (locatie Schiedam) ontdekken?

MKA Groep (locatie Schiedam) tandartsen

Gesloten08:00 - 16:30

Vlietlandplein 2, Schiedam

Bekijk meer:tandartsen

adv.