Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Schiedam coronateststraat: dit moet je doen als je geen auto hebt

Door Pam van Nieuwenhuize 5 augustus 2020

De coronateststraat in Schiedam is inmiddels alweer een paar maanden open. Iedere Schiedammer die zich wil laten testen, kan langskomen – met de auto. We zoeken uit hoe het werkt bij de coronateststraat in Schiedam als je geen auto hebt.

Op de website van GGD Rotterdam-Rijnmond staat dat je met de auto naar de testlocatie moet komen. Voor zover dat kan. Want kunnen Schiedammers zonder rijbewijs of eigen wagen dan ook gewoon getest worden? Jazeker! “Als je geen auto heeft, kunt je ook lopend of met de fiets komen. Wij raden af om met het openbaar vervoer te komen. Mocht je dit wel doen, houd dan de algemene richtlijnen aan. Dus gebruik een mondkapje, houd afstand van andere mensen, was uw handen voor- en na gebruik van het openbaar vervoer.”

Waar moet ik zijn?

Wil je een coronatest laten afnemen, dan hoef je niet eerst naar de huisarts. Een telefoontje naar de GGD is genoeg. Het nummer dat je moet bellen is 0800-1202. Het is zeven dagen per week van 8.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar om een afspraak te maken bij een testlocatie in Rotterdam-Rijnmond. Je kunt de afspraak ook online maken.

Er is een testlocatie in Schiedam, maar let op! Deze is sinds maandag 3 augustus verplaatst van de Nieuwe Damlaan 5 naar de Fokkerstraat 510. Het streven is dat je binnen 24 uur na je telefoontje getest wordt. Het nummer wordt al enorm vaak gebeld, dus het kan gebeuren dat je langer moet wachten. De test is helemaal gratis, maar zonder afspraak word je niet geholpen.

Hoe werkt zo’n coronatest?

In de teststraat wordt met een wattenschijfje keel- of neusslijm afgenomen. Deze monsters worden vervolgens naar het laboratorium gestuurd. Het personeel draagt een mondkapje en beschermende materialen. Zelf hoef je vooralsnog geen mondkapje te dragen.

Wanneer ontvang ik de uitslag van de GGD coronatest?

De GGD in de regio streeft ernaar om binnen 48 uur de uitslag van de coronatest met je te delen, zo meldt GGD Rotterdam-Rijnmond. Je krijgt sowieso de uitslag, of deze nu positief of negatief is.

Lees ook:

Coronatest in Schiedam: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag?

Sinds 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten zich laten testen op corona. Ook in Schied...

Nieuwe corona-update: aantal besmettingen neemt toe en zo zit het in Schiedam

Het aantal coronabesmettingen in Schiedam is de afgelopen twee weken iets toegenomen. Dat blijkt uit...

Dit moet je weten als je deze zomer geen coronaboete wilt krijgen

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, varen of er een dagje op uit. Alleen wa...

Ondernemen in Schiedam: dit zijn de gevolgen voor zelfstandigen door de coronacrisis

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor zelfstandig ondernemers. Voor enkelen in positieve zin, ma...

Wauw! Zoveel coronaboetes zijn er uitgedeeld in Schiedam

Wie zich niet aan de coronamaatregelen houdt, riskeert een boete. Dat weet iedereen. Dat er in Schie...

adv.