Denise helpt ouderen in Schiedam: ‘Prettig thuis kunnen blijven wonen is de basis’

Aangeboden door Saar aan Huis

Vestigingsmanager Denise Swam | Foto: Saar aan Huis

Zorgen voor een naaste, voor veel mensen vanzelfsprekend. Maar heb je er weleens bij stil gestaan dat 1 op de 3 mensen mantelzorger is? In Schiedam zijn er veel mensen die extra ondersteuning kunnen gebruiken, de vergrijzing neemt toe, de ouderen blijven steeds langer thuis wonen en de mantelzorgers raken overbelast. Vestigingsmanager Denise Swam van Saar aan Huis in Schiedam wil daar het verschil in maken met aanvullende mantelzorg.

Saar aan Huis is een aanvullende mantelzorg organisatie. Denise vertelt: “Wij ondersteunen ouderen zodat zij zo lang en prettig mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Met onze aanvullende mantelzorg kunnen wij een veilige en verantwoorde thuissituatie bieden.”

Saar doet wat nodig is

“Wij gaan verder waar de thuiszorg is gebleven”, vertelt Denise. “We leveren geen medische zorg, maar de alledaagse dingen, zoals een mooie wandeling, koken, wasjes draaien of gewoon een prettig gesprek. Mensen bloeien op: ze zijn minder eenzaam en ze kunnen lekker thuis blijven.”

Eigen ervaring

Denise heeft zelf ervaring als mantelzorger en weet daardoor wat nodig is. “Ik heb mijn beide ouders en familie verzorgd. Ik deed dat met liefde, maar het is wel een zware taak. Toen het eigenlijk niet meer lukte, ben ik op zoek gegaan naar een oplossing. Zo kwam ik in aanraking met Saar aan Huis. De organisatie sprak me direct aan.”

Op pad

Naast het doen van de klusjes in huis, gaan de Saars ook op pad met hun cliënt. “Laatst gingen twee cliënten samen met hun Saars gezellig lunchen. Zo komen de cliënten met elkaar in contact en dat vinden ze heel leuk. Ze zijn er even tussenuit en hebben weer een nieuw contact. Een win-win situatie.”

Hart voor ouderen en zorg

Denise heeft zelf mogen ervaren hoe fijn het is dat er een organisatie als deze bestaat. Er zijn daarom nog meer mensen nodig om ouderen te kunnen helpen, zodat ze thuis kunnen blijven wonen. Als Saar of Bram, ben je van harte welkom al vanaf twee uur per week. Het is belangrijk dat je je in kunt leven in de medemens. Samen maken wij de wereld van de langer thuiswonende oudere maak de wereld van de langer thuiswonende oudere een stukje mooier.”

“De match tussen de cliënt en de Saar wordt gemaakt op basis van behoeftes en wederzijdse interesses. Alleen met een goede klik kunnen we er samen een succes van maken.”

Mooiste moment

“Het werk geeft veel voldoening. Er zijn ontelbaar veel mooie momenten. Het mooiste vind ik als je mensen ziet groeien. Je kan echt aan ze zien dat ze opbloeien van de aandacht en ondersteuning. Ze kijken uit naar de komst van een Saar of een Bram, het is zo belangrijk dat we op elkaar kunnen rekenen. Naast het bieden van de dagelijkse structuur kunnen we helpen met oefeningen van de fysiotherapeut. De sleutel is ‘samenwerken en de cliënt centraal zetten’.

De Saars en Brammen werken ook veel samen. “Er is overleg over een cliënt of ze nemen samen de zorg op zich. Zo krijg je ook mooie verhalen of momenten van een ander mee. Dat versterkt de liefde voor de ouderen, maar ook voor het team.”

Reacties van anderen

Denise heeft zelf ervaren wat de hulp van een mantelzorger voor iemand kan betekenen en krijgt ook veel terug van de families. “Het mooiste is dat ze aangeven dat we ze écht helpen, maar ook dat zij hun eigen rol weer op zich kunnen nemen. Een dochter, zoon of partner kan gewoon weer zichzelf zijn. Niet altijd maar de rol van mantelzorgen op zich nemen, maar ook gewoon op de koffie komen. Als Saar krijg je veel waardering, de reacties zijn heel liefdevol.”

Groot geluk

“Het grootste voordeel van Saar aan Huis is dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Het is fijn hoe blij je iemand kan maken met de kleine dingen van het leven. Koken, kletsen, voorlezen, kleine huishoudelijke klusjes. Wij maken onze cliënten graag blij, ons werk geeft veel voldoening voor cliënt en de Saar. We denken echt aan de behoefte en welzijn van de cliënt zonder dat ze de eigen regie verliezen. Het is méér dan zorgen voor.”

Meld je aan!

Ben jij of ken jij iemand die de hulp van een Saar kan gebruiken? Vraag dan nu aanvullende mantelzorg aan van Saar aan Huis. Ben je enthousiast geworden door het verhaal van Denise en zou je zelf graag de handen uit de mouwen willen steken bij ouderen thuis? Meld je dan snel aan als Saar. Wie weet werkt Denise jou binnenkort in!

Meer in deze categorie

Gezondheid

Ga naar “Ronnie Flex kwam langs in dit Rotterdamse ziekenhuis en dit is waarom”

Ronnie Flex kwam langs in dit Rotterdamse ziekenhuis en dit is waarom

Aangeboden door Franciscus Gasthuis & Vlietland

Ga naar “Aanrader! In Stedelijk Museum Schiedam ontdek je nu alles over spiritualiteit (mét magische lichtinstallatie)”

Aanrader! In Stedelijk Museum Schiedam ontdek je nu alles over spiritualiteit (mét magische lichtinstallatie)

Aangeboden door Stedelijk Museum Schiedam

Spirituele Urgentie Stedelijk Museum Schiedam Victor Wennekes 2
Ga naar “Dit nieuwe Scopiecentrum is net geopend: “Zo kunnen we patiënten nog beter én sneller helpen””

Dit nieuwe Scopiecentrum is net geopend: “Zo kunnen we patiënten nog beter én sneller helpen”

Aangeboden door Franciscus Gasthuis & Vlietland

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Australian huispak € 19,99”

Australian huispak € 19,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 11 februari 2023
Ga naar “HOME CREATION Kruidensnijder Per stuk. € 3,99”

HOME CREATION Kruidensnijder Per stuk. € 3,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “AMBIANO Aroma diffuser € 17,99”

AMBIANO Aroma diffuser € 17,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Alle AH Scharrelkipovenschotels van € 6,99 voor € 5,24”

Alle AH Scharrelkipovenschotels van € 6,99 voor € 5,24

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Magazijnmedewerker”

Magazijnmedewerker

 • RGF Staffing the Netherlands B.V.
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Koningsdag 2023 in Rotterdam”

Koningsdag 2023 in Rotterdam

 • 27 april 2023