Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hooikoorts of corona? Dit adviseert het RIVM aan Schiedammers met klachten

Door Pam van Nieuwenhuize 6 april 2020

Het zachte lenteweer is niet bij elke Schiedammer welkom. Door de warme temperaturen komen er veel pollen in de lucht, wat klachten oplevert bij Schiedammers met hooikoortsklachten. Sommige symptomen lijken erg op die van het coronavirus. Wat moet je doen als je bijvoorbeeld opeens veel moeten niezen? Wij zochten het uit.

“Het lastige is, dat een deel van de klachten – niezen en hoesten – lijken op het beginstadium van het coronavirus. Je kunt dit ook niet onderscheiden van elkaar”, vertelt RIVM-persvoorlichter Coen Berends aan indebuurt.

Advies van RIVM

Doordat de klachten lastig te onderscheiden zijn, adviseert het RIVM om bij symptomen binnen te blijven. Coen licht toe: “Moet je veel hoesten of niezen? Blijf dan thuis. Ook al weet je niet of je last hebt van hooikoorts of het coronavirus hebt. Krijg je zwaardere klachten zoals keelpijn en koorts, dan is dit geen hooikoorts en is de kans groter dat het om het coronavirus gaat. In dat geval kun je contact opnemen met je huisarts.”

Medicatie

Coen heeft ook nog een tip voor Schiedammers die vaker last hebben van hooikoorts. “Heb je medicatie tegen hooikoorts? Dan is het verstandig om daar nu al mee te beginnen en die goed in te nemen gedurende deze periode.”

Pollen in Schiedam

De zon laat zich de komende dagen weer zien, inclusief aangename temperaturen. Hierdoor zijn er veel pollen in Schiedam. Op de site van Weeronline kun je precies zien hoeveel pollen er in de lucht hangen, waar ze vandaan komen en wat de verwachtingen per stad zijn. Zo zien we dat in Schiedam de meeste pollen op dit moment afkomen van de berk.

Lees ook:

Benzineprijs zelden zo laag geweest: hier in Schiedam tank je het goedkoopst

Zelden was het zo voordelig om te tanken: de benzineprijs is op het laagste punt sinds 2002, meldt R...

Biefstukfans opgelet! Loetje in Rotterdam heeft nu een drive-in

Het moment waar veel biefstuk lovers op hoopten is daar: Loetje op de Kop van Zuid in Rotterdam heef...
ziekenhuis viral

Filmpje met dansende zusters (op 1,5 meter afstand) gaat viral

Het Franciscus Gasthuis & Vlietland deelde afgelopen zondag een vrolijke video. Hierin dansen vier z...

Romanie geeft online yogales: ‘Tussen de huisdieren, kinderen en de was’

Romanie begon tien jaar geleden vanuit de slaapkamer, nu heeft ze haar eigen professionele yogastudi...

Meer over

Gezondheid

adv.