Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is vanaf nu verboden in Schiedam (en zo reageren Schiedammers)

Door Carin van der Meij 24 maart 2020

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet iedereen. Dat concludeert het kabinet tijdens de persconferentie op maandagavond 23 maart. Het gevolg: de maatregelen worden aangescherpt. Dit zijn de belangrijkste maatregelen op een rij.

Het kabinet roept iedereen op om weg te blijven van samenkomsten. Om alleen boodschappen te doen en om zoveel mogelijk in je eentje een frisse neus te halen wanneer nodig. Bezoek over de vloer? Liever niet, maar met maximaal drie mensen en alleen als je anderhalve meter afstand neemt. “Het doel is en blijft: het beschermen van onze ouderen en kwetsbaren en zorgen dat de ziekenhuizen niet overbelast raken”, licht Mark Rutte tijdens de persconferentie toe.

Dit is tot 1 juni verboden in Schiedam

  • Alle samenkomsten, evenementen en bijeenkomsten. Er is geen grens meer van het aantal personen, dus ook bijeenkomsten onder de honderd mensen zijn niet toegestaan.
  • Groepsvorming. Als blijkt dat drie of meer Schiedammers niet de anderhalve meter afstand houden, kunnen ze een boete krijgen. Uitzondering is er voor gezinnen en jonge kinderen die met elkaar spelen.

Burgemeester Lamers krijgt meer bevoegdheid

Burgemeester Lamers krijgt net als alle burgemeesters in Nederland zo snel mogelijk de bevoegdheid om forse boetes te handhaven. Voor Schiedammers kan zo’n boete oplopen tot zo’n €400,-. Ondernemers kunnen een prent van rond de €4000,- krijgen als zij zich niet aan de regels houden. Burgemeester Lamers mag ook sneller besluiten drukke locaties te sluiten. Lees op het AD wat er verder in de persconferentie is besproken.

Andere belangrijke maatregelen

  • Winkels en bouwmarkten moeten beter in de gaten houden hoeveel mensen er  in de zaak zijn en of zij 1,5 meter afstand houden. Als ze dat niet doen riskeren ze een boete van 4.000 euro.
  • Kappers en nagelstylisten moeten in in ieder geval tot 6 april de zaak dicht houden.
  • De regels voor thuisquarantaine worden strener. Als een gezinslid koorts heeft, moeten alle gezinsleden thuisblijven.

Scholen en horeca waren al gesloten. Voor scholen is gezegd dat er rond 6 april een besluit wordt genomen of ze weer open mogen of langer dichtblijven.

Zo reageert Schiedam op de aangescherpte maatregelen

Bruiloften, verjaardagsfeesten en festivals zijn dus voor de komende drie maanden verboden. Dat is nogal wat en dat vinden Schiedammers ook. Zanger Bob Offenberg deelt op Facebook dat hij het een ramp vindt voor iedereen. Jan Sluijter hoopt dat in juni deze “nachtmerrie ook echt over is”. De organisatoren van het Koningsfeest Schiedam laten weten dat ze het jammer vinden, maar blijven positief: “We gaan niet bij de pakken neerzitten en gaan als het weer mogelijk is een extra groot feest organiseren in onze geweldige binnenstad!”.

Wat vind jij van deze nieuwe regels? 

Helaas moeten wij jullie meedelen dat er geen gezellig Koningsfeest wordt gehouden door Winkelen en evenementen in…

Posted by KoningsfeestSchiedam on Monday, 23 March 2020

2020…..Het eerste half jaar kunnen we (economisch) als verloren beschouwen😢Laten we hopen dat het in juni ook echt over is deze nachtmerrie

Posted by Jan Sluijter on Monday, 23 March 2020

Wat een ramp voor iedereen…..😔

Posted by Bob Offenberg on Monday, 23 March 2020

Lees ook:

De stand van zaken rond het coronavirus in Schiedam

Het coronavirus is hét gesprek van de dag in Schiedam. De maatregelen die worden getroffen om het vi...

Scholieren aan het woord: ‘Niet chill dat het eindexamen niet doorgaat’

De eindexamens gaan dit jaar niet door. Dat werd dinsdag 24 maart besloten. Scholen moeten nu dus do...
margriethal

Margriethal wordt vanaf dinsdag 24 maart centrale ‘coronapost’

Vanaf dinsdag 24 maart wordt de Margriethal in Schiedam een centrale 'coronapost'. Hier worden patië...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Schiedam.

adv.