Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weet je nog? 6 x ketens die vroeger een winkel in Schiedam hadden

Door Carin van der Meij 23 februari 2020

In de loop der jaren hebben veel ondernemers geprobeerd een vestiging in Schiedam te openen. De één succesvol, de ander iets minder. Wij doken de archieven in op zoek naar ketens die vroeger een shop in onze stad hadden. Herken jij ze nog?

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Free Record Shop

free record shop
Beeld: ANP

Free Record Shop was vroeger dé winkel voor al je video’s, cassettes, cd’s en grammofoonplaten. In Schiedam had je een vestiging in de Passage Schiedam. Het is Free Record Shop niet gelukt om succesvol te blijven. In 2014 is de keten failliet verklaard en overgenomen door Boekenvoordeel, waar nu een shop-in-shop van de muziekwinkel zit.

Didi

Beeld: ANP

Bij de naam Didi gaat misschien een klein belletje rinkelen, maar vroeger was deze winkel hot and happening. De winkelketen had maar liefst 81 filialen, maar de laatste jaren ging het langzaam bergafwaarts met de keten. Sinds afgelopen donderdag zijn alle vestigingen dicht.

Kijkshop

Beeld: ANP

Nog een keten die het niet heeft gehaald in Schiedam: Kijkshop. In de winkel stonden veel producten in glazen kasten en moest je een medewerker roepen om iets van dichtbij te kunnen zien.

Niet alleen in onze stad staat na het vertrek van de Kijkshop een groot pand leeg, vorig jaar viel het doek voor het complete bedrijf. Alle filialen in het land gingen dicht. Sinds december 2019 heeft de Kijkshop wel een doorstart gemaakt als webshop.

Miss Etam

Beeld: ANP

Miss Etam, bekend aan het paarse logo, kan natuurlijk niet in dit overzicht ontbreken. Jaren heeft dit warenhuis een vestiging gehad in de Passage. Een aantal jaar geleden kwam het pand leeg te staan, nadat het bedrijf failliet was verklaard. Nu zit Van Haren er alweer een aantal jaar in!

Bart Smit

bart smit
Beeld: ANP

In december de speelgoedgids doorbladeren, op zoek naar de mooiste en vooral grootste cadeaus. Veel kinderen in Schiedam zijn ermee opgegroeid. In onze stad is er inmiddels geen Bart Smit meer, een aantal winkels van de speelgoedketen is omgevormd tot Intertoys.

Edah

edah
Beeld: ANP

Wat begon als een samenwerkingsverband tussen vier regionale kruideniers, groeide uit tot een landelijke supermarktketen. Edah had op zijn hoogtepunt 286 supermarkten, in Schiedam in Hof van Spaland. De supermarktketen verloor de prijzenoorlog en verkocht alle vestigingen. Edah was niet de enige: ook supermarkten Super de Boer, C1000 en Konmar hebben het niet overleefd.

Lees ook:

passage schiedam

Dit is het nieuwe logo van de Passage Schiedam

Gisteren gingen we al even terug in de tijd, want de Passage Schiedam bestaat dit jaar 25 jaar! Het ...
bonte koe

OMG! De Bonte Koe gaat uitbreiden op de Hoogstraat

Je mag ons altijd wakker maken voor de chocolade van de Bonte Koe. Bonbons, bouchées, truffels, choc...
passage schiedam

8 x zo zag de (Nieuwe) Passage er vroeger uit

De Nieuwe Passage bestaat dit jaar 25 jaar! Al generaties lang is dit overdekte Schiedamse winkelcen...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.