Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op het witte doek: 4 x deze bioscoopfilms zijn opgenomen in Schiedam

Door Pam van Nieuwenhuize 25 januari 2020

Het oude centrum van Schiedam heeft zoveel sfeer dat het net lijkt alsof je in een film rondloopt. Daar dachten de regisseurs van deze films precies hetzelfde over! Als je dit lijstje met films bekijkt, kun je dubbel veel genieten van ons prachtige stadje.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Minoes

Juffrouw Minoes! Deze verfilming van het gelijknamige kinderboek van Annie M.G. Schmidt kennen we natuurlijk allemaal. Maar wist je dat Minoes grotendeels in Schiedam is opgenomen? Carice van Houten heeft in haar groene mantelpakje in de bomen van het Julianapark en de Grote Markt gezeten, en de Grote Markt was ook dé plek waar de viskar van Harry de Haringman stond. Er is zelfs een internationale trailer!

Kruimeltje

Deze film over het 10-jarige straatjongetje Kruimeltje speelt zich af in Rotterdam. Maar! Er werd voornamelijk gefilmd in Amsterdam, Antwerpen, Dordrecht, Utrecht en.. Schiedam! Om de oude sfeer van Rotterdam zo goed mogelijk na te bootsen hebben Kruimeltje en zijn vriendjes dus ook in onze stad kattenkwaad uitgehaald.

Trivia vraag voor bonuspunten: welk personage uit Goede Tijden, Slechte Tijden heeft de oudere Kruimeltje (Ruud Feltkamp) gespeeld?

Foto: ANP

De Verdwenen Kroon

In dit lijstje mogen Bassie en Adriaan niet ontbreken! In De Verdwenen Kroon is een fietstunnel bij de Sportlaan gebruikt als decor, omdat het hier lekker rustig was met verkeer.

In het eerste fragment zie je de Baron, B2 en Vlugge Japie voor het viaduct staan waar vroeger het fietspad over het water liep achter Sg Spieringshoek. In het tweede fragment is het tunneltje te zien waar Bassie & Adriaan de boeven in de val lokken met een geschilderd doek. En dat lukt!

Nosferatu, Phantom der Nacht

Vijfduizend ratten in Schiedam. Klinkt best goor. De vampierfilm Nosferatu, Phantom der Nacht uit 1979 speelt zich af in de binnenstad van Delft. Maar de opnames met de ratten zijn gewoon in onze stad opgenomen! Waarom? De gemeenteraad van Delft had geen zin in de rennende beestjes. Dus op een mooie meidag in 1978 werden er vijfuizend ratten losgelaten in onze stad. Je kunt ze bekijken van 1:07:42 tot 1:08:11.

Lees ook:

Villa Voice

Roosje van Villa Voice: ‘Mijn doel? Zoveel mogelijk kinderen laten zingen!’

Roosje kwam zingend de buik uit. Spreekwoordelijk dan hè. Met Villa Voice is ze al vijf jaar actief ...

Google Streetview in Schiedam: zó veel is er veranderd in 10 jaar

Big Brother is watching you: zoveel camera’s hangen er in Schiedam

De groeten! 8 x oude Schiedamse ansichtkaarten

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.