Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoppa! Deze Schiedammers (en miljonairs met een Schiedams bedrijf) staan in de Quote 500

Door Pam van Nieuwenhuize 17 november 2020

Als je de jackpot wint, hele rijke ouders hebt óf gewoon keihard werkt, maak je kans om erin te komen: de Quote 500. Of Schiedam er ook in voorkomt? Zeker weten! Deze Schiedammers, en miljonairs met een bekend bedrijf in onze stad, staan in het overzicht met rijke stinkerds. We gaan van rijk, naar rijker, naar rijkst…

De Quote 500 is een lijst van de vijfhonderd rijkste Nederlanders, jaarlijks uitgegeven door het zakenblad Quote. De lijst is voornamelijk gebaseerd op openbare registers zoals de Kamer van Koophandel, het Kadaster en bedrijfsgegevens als jaarverslagen.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Herman Heinsbroek (191)

quote 500
Beeld: ANP

De eerste Schiedammer die we tegenkomen op de lijst is duizendpoot Herman Heinsbroek. Hij was LPF-minister in kabinet-Balkenende I, maakte een fortuin in de muziekindustrie met het bedrijf Arcade en schreef in 2015 een thriller. Of je daarmee een boterhammetje kunt smeren? Zeker weten. Heinsbroek wordt geschat op een omzet van €235 miljoen, goed voor plek 191 in de Quote 500.

Johan Geurts (135)

quote 500
Beeld: Google Maps

Misschien herken je het gebouw op deze foto wel: Facilicom Group bij Vijfsluizen. Johan Geurts zette het dienstverlening bedrijf op, waarvan de werknemers voornamelijk bewaken, zorgen en schoonmaken. Ondertussen wordt het bedrijf gerund door zijn kinderen, maar Johan staat ook dit jaar in de Quote 500. Op plek 135, met een geschat vermogen van €325 miljoen.

Joop en Henk Roodenburg (70)

quote 500
Beeld: ANP. Joop Roodenburg (links op de foto), Pieter Heerema en premier Mark Rutte.

Op plek 70 vinden we de broers Joop en Henk Roodenburg van Huisman Equipment. Allebei geboren in Delft, maar daar hebben ze niet hun megasuccesvolle offshore bedrijf opgezet. Dat was namelijk in Schiedam! Ondertussen is het stokje van CEO overgedragen naar de 36-jarige zoon van Joop. Dat neemt niet weg dat hun vermogen nog steeds wordt geschat op maar liefst €550 miljoen.

David Hart (63)

quote 500
Foto: © Raimond Spekking

Op plek 63 staat een Rotterdammer, die met zijn vastgoedbedrijf is gevestigd op de Schiedamse Maasboulevard: David Hart. Afgelopen jaren verkocht hij honderdduizenden m² aan logistiek vastgoed. Daarnaast is hij ook druk in de handel van raceauto’s. Zijn vermogen wordt op dit moment geschat op €575 miljoen. Of David blij is? “Als ik een vallende ster zie wens ik dat het zo blijft, want ik ben gelukkiger dan ooit”, aldus Quote.

Kommer Damen (62)

quote 500
Beeld: ANP. Minister-president Rutte met naast hem Kommer Damen (links op de foto) van Damen Shipyards Group.

Op plek 62 van de Quote 500 lijst vinden we Kommer Damen. Geboren in Hardinxveld-Giessendam, maar zeer bekend in Schiedam. Waarvan? De achternaam zegt genoeg. Kommer Damen is (onder andere) eigenaar van Damen Shipyards Group. 2020 was niet bepaald een goed jaar, want zijn bedrijf maakte een verlies van €257 miljoen. Zijn vermogen wordt nog wel geschat op €575 miljoen. Hoppa!

Chris Oomen (42)

quote 500
Beeld: ANP

Geboren in Delft, maar een hele bekende naam in Schiedam: Chris Oomen. Hij was maar liefst 32 jaar de grote baas van zorgverzekeraar DSW en een van de grote aandeelhouders van beurshandelshuis Optiver. Ondanks dat hij vorig jaar een stapje terug moest doen bij DSW, is zijn vermogen gestegen naar €900 miljoen! Een stijging van 12,5%, en goed voor plek 42 op de Quote 500 lijst.

Carel Nolet (15)

quote 500
Beeld: ANP

De allerrijkste Schiedammer staat ontzettend hoog op de lijst, en heeft zijn vermogen te danken aan… Drank! We hebben het natuurlijk over Carel Nolet. De tiende generatie die aan het roer staat van de wereldberoemde distilleerderij Ketel 1. Carel maakt al ontzettend lang onderdeel uit van de Quote 500 lijst, en sinds 2010 staat hij er zelfs tussen als miljardair. Dit jaar staat hij op plaats 15, met een geschat vermogen van 1,9 miljard. Katching!

Bekende Schiedammers: 11 x deze BN’ers zijn geboren in Schiedam

Dat wij Schiedammers stuk voor stuk uniek zijn, wisten we natuurlijk al lang. Toch hebben sommige Sc...

Dit is volgens jullie het allerlelijkste gebouw van Schiedam

Wij houden van Schiedam. En we krijgen maar geen genoeg van die prachtige, historische binnenstad! M...

Leuk volgens locals: 6 x zij deelden in 2020 hun favo plekjes met ons

Wat is er nou ècht leuk om te doen als je in Schiedam bent? Als local ken je jouw stad, de geheime s...

Wil je lezen: 12 x mooie verhalen over Schiedammers ‘door’ de coronacrisis

De coronacrisis zorgt voor pijnlijke, schrijnende en vervelende situaties, maar het levert zeker ook...

Van Dijk tot Van der Velden: dit zijn typisch Schiedamse achternamen

De meest voorkomende achternamen in Nederland De Jong, Jansen en De Vries. Maar er zijn ook een aant...

Heerlijk filmpje: Schiedamse vrouw gaat viral vanwege plat accent

Hoewel dit fragment van SCHIE TV al een paar maanden oud is, sinds afgelopen donderdag gaat deze Sch...

Dit horen Schiedammers als ze zeggen dat ze uit Schiedam komen

We weten allemaal dat we in de mooiste stad van Nederland wonen. Maar hoe denken anderen over ons mo...

Liefde voor onze stad: 5 x Schiedamse tatoeages

Wij zijn verliefd op Schiedam, maar uiteraard zijn wij zijn niet de enige die zo van onze prachtige ...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.