Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: zomaar een bingo organiseren in Schiedam?

Door Pam van Nieuwenhuize 20 februari 2020

Ah, regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Deze week: mag je zomaar een bingo organiseren in Schiedam?

Zweetdruppels op het voorhoofd, potlood tussen de vingers geklemd en oren gespitst. Het rad draait… nummertje 12. BINGO! Het is zo’n eenvoudig spelletje, misschien een tikkeltje ouderwets maaaar reuze gezellig! Je belt al je vrienden op, gooit wat ballen in een rad en het feest kan beginnen. Toch?

Voorwaarden

Valse bingo: het antwoord is nee! Voor het organiseren van een bingo moet je eerst aan een paar duidelijke voorwaarden voldoen. Je organisatie moet minstens 3 jaar bestaan, én het doel moet duidelijk zijn: het organiseren van kansspelen is namelijk verboden. Daarnaast mogen de prijzen per ronde niet hoger zijn dan €400,-, en per bijeenkomst niet hoger dan €1.550,-. Belastingtechnisch. En anders gaat tantje Sjaan wel heel rijk naar huis.

Effe melden en effe lappen

Het melden van een bingo gaat ook nogal officieel. Je moet minimaal twee weken van tevoren het meldingsformulier bingobijeenkomst invullen en opsturen naar de gemeente. En voordat je aan het rad mag gaan draaien moet je ook nog even €35,50 lappen.

Allemaal gefixt? Dan mag je pas officieel een bingo organiseren in Schiedam. Hoewel we niet denken dat je gearresteerd wordt als je tijdens een huisfeestje oma’s bingospel van zolder haalt. Alle ballen verzamelen!

Lees ook:

bankje

MAG DAT: zomaar een bankje voor je huis zetten in Schiedam?

Als het zonnetje lekker schijnt, is het natuurlijk zonde om binnen te gaan zitten. Misschien denk je...

Meer over

Gemeente

adv.