Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: keukenpapier en servetten door de wc spoelen?

Door Pam van Nieuwenhuize 25 maart 2020

Regels zijn er genoeg, maar vaak weten we eigenlijk niet goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, mag dat? Met deze week: mag je keukenpapier en servetten door de toilet spoelen? 

Je hebt de foto’s van lege schappen in de supermarkt vast voorbij zien komen. Vooral het schap met het toiletpapier moest het ontgelden en was snel leeg. Dus wat doe je als je geen wc-papier in huis hebt? Precies, dan pak je toch een keukenrol of gezellig servetje om je billen mee af te vegen? Maar mag je die wel door de toilet spoelen?

Wc-papier

De samenstelling van toiletpapier is zo ontwikkeld dat het makkelijk en goed afbreekt na het doorspoelen. Het is dunner dan bijvoorbeeld papier van een keukenrol. wc papier lost eenvoudig op terwijl keukenpapier is gemaakt om stevig te blijven ook al wordt het nat, net als servetjes.

Loodgieter

Ook Charles van Loodgietersbedrijf Ch Smit en Zn waarschuwt daarvoor: “We zeggen al jarenlang dat je geen keukenpapier door het toilet moet spoelen. Je moet de dingen gebruiken waar ze voor zijn. Ten eerste krijg je in dit geval een schraal achterste, maar door de vezels lost het papier veel langzamer op en dat zorgt voor ophopingen en verstoppingen in de riolering.

Zeker als je riolering een beetje oud is, gaat dat erg snel. Overigens raden we ook af om de hygiënische vochtige doekjes door te spoelen, die zorgen al jaren voor ellende. Het keukenpapier is een volgende.”

Het advies is dus: niet door de toilet spoelen die keukenrol en servetten. Ook als je écht geen toiletpapier hebt. Gooi het gewoon in de vuilnisbak.

Lees ook:

huisdier in metro

MAG DAT: je huisdier meenemen in de metro, tram of bus?

Regels zijn er genoeg, maar best wel vaak weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Da...
bingo

MAG DAT: zomaar een bingo organiseren in Schiedam?

Ah, regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar so...
bankje

MAG DAT: zomaar een bankje voor je huis zetten in Schiedam?

Als het zonnetje lekker schijnt, is het natuurlijk zonde om binnen te gaan zitten. Misschien denk je...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Schiedam.

adv.