Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: je kerstboom zomaar op straat zetten? (VIDEO)

Door Pam van Nieuwenhuize 2 januari 2020

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Deze week: mag je zomaar je kerstboom op straat zetten?

De kerstdagen zijn weer voorbij, de kerstboom heeft zijn dienst bewezen. De lampjes en ballen mogen er weer uit, maar ja… dan zit je met die kale boom opgescheept. Waar je die laat? Nou, gewoon op straat, toch?

And the answer is…

Fout! In Schiedam is het absoluut niet de bedoeling dat je je kerstboom zomaar op straat dumpt in de hoop dat de Irado ‘m op komt halen. Waar in andere gemeenten een dag wordt ingepland waarop de kerstbomen opgehaald worden en dus aan de straatkant gezet mogen worden, hanteert Schiedam een soort omgekeerd-inzamelen idee: er zijn in iedere wijk inzamelpunten aangewezen waar je de boom heen kunt brengen.

Net als voorgaande jaren kun je met het inleveren van je oude kerstboom een zakcentje verdienen. Wil je weten wat je boom oplevert in jouw gemeente? Kijk dan op onze website! https://www.irado.nl/nieuws/waar-laat-ik-mijn-kerstboom-na-de-feestdagenGemeente Capelle aan den IJssel Gemeente Schiedam Gemeente Vlaardingen

Posted by IradoNL on Wednesday, 18 December 2019

Recyclen maar!

We schreven er al eerder over, de jaarlijkse inzameling van kerstbomen en vuurwerkresten in Schiedam is dit jaar van 27 december 2019 tot en met 7 januari 2020. Kinderen ontvangen per ingeleverde kerstboom € 0,50 en een zak met vuurwerkresten levert zelfs € 1,- op. De bomen worden gerecycled en hergebruikt voor wandelpaden en groene brandstof. Zo laten we Schiedam lekker schoon achter na de feestdagen!

Waar inleveren?

Benieuwd waar je naartoe kunt met je kerstboom? Wij maakten een lijstje met inzamelpunten voor je:

Kerstboom inleveren Schiedam

Kerstboom inleveren in Schiedam: dit is waar je moet zijn

Van ons had het nog wel wat langer mogen duren, maar we moeten het nu toch echt toegeven: de feestda...

adv.