Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: een bammetje eten in de Schiedamse tram, bus of metro?

Door Pam van Nieuwenhuize 22 januari 2020

Even een patatje eten in de tram? Vergeet het maar. Jarenlang was het niet toegestaan om te eten in de tram, bus en metro in Schiedam. Maar daar is begin dit jaar verandering in gekomen: je mag nu namelijk wél eten en drinken, zolang het geen overlast veroorzaakt. Maar eh… wat kan dan wel en wat niet? We zochten het uit!

Tot eind 2019 mocht je helemaal niets eten in voertuigen van de RET. Gelukkig zag de RET afgelopen zomer in dat het af en toe écht nodig is om een slokje water te drinken in een snikhete tram. En dat een bammetje eten on the road ook best moet kunnen. Daarom besloten ze de huisregels wat soepeler te maken.

Kapsalon of appeltje?

Maar wat voor soort eten geeft dan precies overlast? Nou, denk bijvoorbeeld aan eten dat sterk ruikt, zoals een patatje oorlog, eten dat kruimelt of onafgedekt (warm) drinken dat je kunt morsen. Je kapsalon in de tram wordt hem dus niet, maar een appel of een broodje kaas moet kunnen. Alcohol is dan weer niet toegestaan, net als drugs (dûh).

Zakkie in het bakkie

Bij de RET vinden ze het dus belangrijk dat de voertuigen schoon blijven. Logisch ook. En omdat ze geen prullenbakken in de voertuigen hebben, moet je dat zakkie even bewaren tot je hem weg kunt gooien.

Boete van 95 euro

Ben jij toch lekker een Turkse pizza aan het kanen in de tram? Grote kans dat je daarop wordt aangesproken. Doe je vervolgens niet wat de conducteur van je vraagt? Dan maak je kans op een boete van maar liefst €95,- euro. Dat zijn ongeveer 15 Turkse pizza’s 😉 Zonde!


netnummer 010

Waarom heeft Schiedam eigenlijk netnummer 010?

In de rubriek Mysteries behandelen we iedere week een apart of raar gegeven uit de stad. Wat al die ...

adv.