Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT? Dit zijn de regels rondom vuurwerk afsteken in Schiedam

Door Pam van Nieuwenhuize 26 december 2019

Nog maar heel even en dan knalt Schiedam 2020 in. Voor veel Schiedammers is al dat vuurwerk rond middernacht leuk én mooi, maar er zijn wel wat regels aan verbonden. Dus voordat je oudejaarsnacht in een politiecel doorbrengt: check even deze regels over vuurwerk afsteken in Schiedam.

De eerste regel is een duidelijke: vuurwerk afsteken mag alleen op dinsdag 31 december vanaf 18.00 uur tot woensdag 1 januari 2.00 uur. Steek je buiten deze tijden vuurwerk af, dan is dat strafbaar en riskeer je een boete van €100,-.

Vuurwerkvrije zones

Het aantal vuurwerkvrije is dit jaar teruggebracht. In totaal zijn er dit jaar 15 vuurwerkvrije zones waar je helemaal geen vuurwerk mag afsteken. Denk aan verzorgingshuizen, speeltuinen en de omgeving van kinderboerderijen. Op alle andere plaatsen mag je lekker knallen, mits je daarmee geen schade, overlast of gevaar veroorzaakt! Zie hier de legenda.

Vreugdevuren en extra camera’s

Vreugdevuren, vuurtonnen en kerstboomverbrandingen zijn in de gemeente Schiedam niet toegestaan. Als je tijdens voorgaande jaren de wet hebt overtreden, dan kun je een waarschuwingsbrief verwachten op je deurmat. Naast de gebruikelijke camera’s worden er ook extra tijdelijke camera’s geplaatst. Ook worden ondergrondse containers en prullenbakken afgesloten of verwijderd in risicogebieden.

Meer MAG DAT?

ANP-fiets paraplu

MAG DAT: door Schiedam fietsen met een paraplu in je handen?

Ah, regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar so...

MAG DAT: het netje rondom je kerstboom in de plasticbak gooien?

Meer over

Gemeente

adv.