Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo ziet de Schiedamse horeca er per 1 juni uit: alle regels op een rij

Door Pam van Nieuwenhuize 20 mei 2020

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Schiedamse horeca weer open! Feestcafés en grotere evenementen moeten nog even geduld hebben, maar we kunnen wél weer uiteten en heerlijk op het terras zitten. Natuurlijk gelden er wel bijzondere regels:

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Dertig man

In de kroegen en restaurants is binnen plek voor dertig man, exclusief personeel. Iedereen moet aan een tafel zitten met onderling anderhalve meter afstand. Dat laatste geldt niet voor mensen die een huishouden vormen: die mogen wel gewoon bij elkaar zitten.

Terras

Wil je liever een terrasje pakken? Dan zijn er twee regels: iedereen moet aan een tafel zitten en er moet onderling anderhalve meter afstand zijn, tenzij je onderdeel uitmaakt van hetzelfde huishouden. De limiet is afhankelijk van hoe groot het terras is. Hoe groter het terras, hoe meer Schiedammers een tafeltje kunnen bemachtigen. Reserveren is niet nodig.

Anderhalve meter in de horeca

Ondanks de versoepelde maatregelen moeten we nog steeds zoveel mogelijk anderhalve meter afstand houden. Maar hoe zit dat dan met het horecapersoneel? Moeten ze echt van zo’n afstand jouw drankje naar je toe gooien? Volgens het protocol van de Koninklijke Horeca Nederland mag de bediening deze regel even links laten liggen bij het serveren van eten en drinken. Ook als ze je bestelling opnemen of afruimen.

Reserveren en controlegesprek

Gasten moeten vooraf reserveren. Maar dan ben je er nog niet… Bij binnenkomst moet je eerst je handen wassen. Je kunt ook desinfecterende gel gebruiken. Daarna is er door het personeel een controlegesprek. Verwacht vragen als: heb je de afgelopen 24 uur last gehad van hoesten, koorts of benauwdheidsklachten? Of heeft een huisgenoot hier last van gehad? Bij griep of verkoudheidsklachten mag een restaurant of kroeg jou weer buitenzetten.

Toilet

Wil je even naar het toilet? Dat wordt een uitdaging. Eerst moet worden gecheckt of het maximum aantal mensen binnen niet wordt overschreden. Daarna stelt het personeel wat vragen om te checken of je klachten hebt. Alles oké? Dan mag je naar binnen om gebruik te maken van het toilet.

Als gasten vertrekken

Als gasten weg zijn worden de menukaart, stoelen en tafels grondig gereinigd door het personeel. Daarna is het weer tijd voor de volgende gasten die gereserveerd hebben.

Lees ook:

MAG DAT: in coronatijd meer dan drie mensen in je huis ontvangen?

Kappers mogen weer aan het werk, horecazaken mogen strakjes weer open en basisschoolleerlingen gaan ...

Handig: alles wat je vóór 1 juni al moet weten voordat je in het Schiedamse ov stapt

De tram pakken in coronatijd, hoe werkt dat momenteel? Moet je nu al een mondkapje dragen in het Sch...

Coronamaatregelen in de auto: dit moet je weten als je bij een ander instapt

De regel over het anderhalve meter afstand van elkaar houden, die kennen we wel. Maar wat zijn de co...

Vaarwel coupe corona! 9 x voor-en-na-kiekjes van Schiedammers

Zeg maar ‘dag’ tegen die uitgroei of enorme bos haar die snakt naar een tondeuse: de Schiedamse kaps...

Coronavirus in Schiedam: zoveel mensen zijn er nu besmet en overleden

De coronamaatregelen zijn versoepeld en het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus mindert o...

Margi fotografeert Schiedammers tijdens de coronacrisis: ‘Van begrafenis tot kinderen thuis’

Kunstenaar Margi Geerlinks volgt en fotografeert Schiedammers tijdens de coronacrisis. Mensen met vi...
trouwen

Trouwen tijdens de coronacrisis in Schiedam: Hoe werkt dat precies?

Uitnodigingen in de prul, geen huwelijksreis naar een tropisch oord. Veel stellen moeten hun trouwpl...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.