Vleesspecialist Jort geeft tips: 5 x zo wordt gourmetten deze kerst nog leuker
Aangeboden door Vlees.nl
De feestdagen staan weer voor de deur. Het moment om even gezellig samen te zijn met de familie en te genieten van een heerlijk kerstdiner. Heb je geen tijd om alles voor te bereiden, of wil je niet te veel uitgeven in deze dure tijden? Ga lekker samen gourmetten: dat is betaalbaar én supergezellig. Vleesexpert Jort geeft handige tips om de gourmettafel superfeestelijk te maken voor kerst.
Wist je dat gourmetten echt een Nederlandse traditie is? Het is eigenlijk een vorm van shared dining: je maakt het samen aan tafel klaar, proeft hier en daar een lekker hapje en ook het voorbereiden is al heel gezellig. Een superfeestelijk maal op tafel zetten tijdens zo’n dure decembermaand hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, volgens vleesspecialist Jort van Vlees.nl. Hij geeft een aantal handige tips om jouw gourmet naar het volgende level te tillen.
1. Maak zelf kleine stukjes vlees
De eerste tip van Jort is zelf kleine hamburgertjes en gehaktballetjes maken. “Het kost wat meer werk, maar het is véél lekkerder en het is een stuk goedkoper dan het kant-en-klaar kopen”, vertelt Jort. Op Vlees.nl vind je allerlei handige recepten voor miniversies van stukjes vlees, speciaal voor gourmet.
Lees verder onder de foto >

2. Gebruik snelgarende producten voor kinderen
De tweede praktische tip van Jort gaat om de jongste én ongeduldigste familieleden aan tafel. “Als je gaat gourmetten met kinderen, willen zij het liefst binnen vijf minuten eten”, vertelt Jort. “Maar dat is natuurlijk niet wat de ouders willen. Om ervoor te zorgen dat kinderen zich niet snel gaan vervelen kun je voor hen een omeletje, pannenkoekje of een plakje vleeswaren in het pannetje doen. Dat hoeft nauwelijks te garen en de kinderen blijven zo toch bezig.”
3. Open het diner met een soepje
“Om het kerstdiner gelijk extra feestelijk te maken kun je je gasten als voorafje een lekkere soep voorschotelen. Dat is een mooie opening van het diner. Zo ben je ook gelijk de ergste trek aan het begin van het kerstdiner voor”, vertelt Jort. Extra fijn: soep is heel goedkoop om zelf te maken. Op Vlees.nl vind je heerlijke recepten voor soep.
4. Combineer met kleur
Kleur is het sleutelwoord tijdens de feestdagen, vindt Jort. “Om weer eens wat anders dan een slavinkje of varkenslapje te braden, is het leuk om spiesjes te maken. Fleur dat eens op met kleurrijke groenten. Maak bijvoorbeeld een vleesspiesje met groente in de kerstkleuren, groen en rood. Zoals paprika en courgette. Dat staat niet alleen vrolijk, maar is ook nog eens lekker en een budgetvriendelijk extraatje.”
Lees verder onder de foto >

5. Dek de tafel met gratis versiering
Het is natuurlijk leuk om de tafel met kerst mooi aan te kleden. Maar daar heb je helemaal geen dure kerstversiering voor nodig. Jort’s tip: ga lekker samen wandelen in het bos en verzamel daar je aankleding. “De tafel ziet er hartstikke leuk uit met wat dennenappels, takjes en mos als versiering!”
Bekijk alle tips op Vlees.nl
Benieuwd naar nog meer handige, budgetvriendelijke én lekkere tips? Op Vlees.nl vind je nog veel meer. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere recepten voor gourmet of andere lekkere recepten voor de feestdagen. Jort: “Met onze website willen we ervoor zorgen dat iedereen het meeste uit zijn kerstdiner kan halen. Lekkere gerechten hoeven niet duur te zijn. We wensen iedereen de beste wensen van Vlees.nl!“