Een beetje vreemd maar wel lekker! De Bonte Koe komt met zeewierreep

Bonte-Koe-2-scaled
Foto: indebuurt Rotterdam

De Bonte Koe, onze favoriete chocolatier, heeft een nieuw bijzonder product in het assortiment. Een chocoladereep met zeewier. Ja, echt. Het toffe is: ze werken hiervoor samen met een ander Schiedams bedrijf.

De Bonte Koe en het Schiedamse The Seaweed Company zijn een unieke samenwerking aangegaan: voor elke verkochte reep Caramel Royal Kombu Seaweed wordt een deel zeewierboerderij ter grootte van een A4-tje bijgebouwd. Het geld dat je uitgeeft aan de reep dient daarnaast nog een ander goed doel: er gaat een euro naar Stichting Surfkids Shredding Senegal. 

Zon, zee en chocola

Connor, voorman van De Bonte Koe, is groot fan van de zee. Als hij niet werkt, is hij aan het surfen. Het was zijn droom om een reep te ontwikkelen die zijn liefde voor chocolade en de golven weerspiegelt. “Connor is het creatieve brein”, vertelt zijn zus Amy, die samen met haar broer de chocolaterie runt. “Samen met een collega is hij verantwoordelijk voor nieuwe smaken.” 

Lees verder onder de foto’s >

Over De Bonte Koe

Dertig jaar geleden startte Carmel Klein het chocolade-atelier aan de Lange Haven. Haar dochter Amy en zoon Connor namen anderhalf jaar geleden de chocolade business over. “Door corona wilde mijn moeder met de zaak stoppen en toen zijn Connor en ik ingestapt”, vertelt Amy.

Met inmiddels winkels in Den Haag en in Rotterdam, blijft het Schiedamse familiebedrijf de Bonte Koe aan de weg timmeren. Ze breiden niet alleen uit met het aantal vestigingen en zelfs een unieke chocolade-automatiek, ook het assortiment staat niet stil. Zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. “We zijn nog altijd aan het groeien, maar het product blijft hetzelfde. Het grootste gedeelte wordt met de hand gedaan”, zegt Amy.

Duurzame reep met impact

Amy en Connor pakken het anders aan dan hun moeder deed. Duurzaamheid is belangrijk voor ze en er komen steeds meer plantaardige producten in de winkel te liggen. Amy: “We hebben nu een vegan chocoladereep op basis van rijstemelk. En alle dierlijke ingrediënten die we gebruiken, zijn sinds een tijd biologisch. Het blijkt nog best moeilijk om bij groothandels duurzame producten in te kopen, zoals scharreleieren. Maar het is gelukt.” En nu is er dus ook de vegan reep met biologisch Royal Kombu zeewier uit Zeeland, gekaramelliseerde suiker en cacao uit de Dominicaanse Republiek.

Lees verder onder de foto’s >

Zeewier is hot

The Seaweed Company kweekt op farms over de hele wereld duurzaam zeewier om er gezonde toepassingen mee te ontwikkelen. De Bonte Koe maakt op haar beurt zeewier toegankelijk voor het grote publiek met de nieuwe reep. Zo brengen ze samen de positieve effecten ervan op het klimaat onder de aandacht. De algen nemen grote hoeveelheden koolstof op waardoor de oceaan ontzuurt. Dit is goed voor de groei en het behoud van koraal en ander zeeleven.

Heb je trek gekregen in een vegan chocoladereep of iets anders verrukkelijks van De Bonte Koe? Ga dan snel naar de winkel op Lange Haven 54. Of neem vanaf 7 oktober een kijkje in de nieuwe vestiging in de Lusthofstraat Rotterdam.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Eten & drinken

Ga naar “Mmm… Happen maar! 7 x cheeseburgers eten in Schiedam”

Mmm… Happen maar! 7 x cheeseburgers eten in Schiedam

Ga naar “6 x zaken die sinds vorig jaar nieuw zijn in Schiedam”

6 x zaken die sinds vorig jaar nieuw zijn in Schiedam

Ga naar “Nazrien maakt eetbare kunstwerkjes: ‘Ik heb mijn roeping gevonden’”

Nazrien maakt eetbare kunstwerkjes: ‘Ik heb mijn roeping gevonden’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Blokker koffiemachine plateau met opberglades – Eenmalig – promo kop!”

Blokker koffiemachine plateau met opberglades – Eenmalig – promo kop!

 • Blokker
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Alle AH Gesneden maaltijd- verspakketten van € 5,99 voor € 4,99”

Alle AH Gesneden maaltijd- verspakketten van € 5,99 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “SILVERCREST Keukenmachine € 69,99”

SILVERCREST Keukenmachine € 69,99

 • Lidl
 • Geldig t/m 4 december 2022

Agenda

Ga naar “Kerstmarkt in Schiedam”

Kerstmarkt in Schiedam

 • Van 17 dec t/m 18 dec
Kerstmarkt SchiedamKerstmarkt Schiedam
Ga naar “Winterlicht”

Winterlicht

 • Van 15 dec t/m 17 dec
winterlicht 2022winterlicht 2022