Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Rotterdamse restaurants hebben in 2020 een Michelinster

Door Pam van Nieuwenhuize 13 januari 2020

Een spannende dag voor veel horecaondernemers: in het Amsterdamse DeLaMar Theater werden vandaag de Michelinsterren uitgedeeld. Geen enkel Rotterdams restaurant raakte een Michelinster kwijt, maar er kwamen ook geen nieuwe sterren bij.

Anonieme inspecteurs bezoeken elk jaar restaurants over de hele wereld, om te beoordelen of zij een Michelinster verdienen. De deskundigen letten hierbij vooral op smaak, de presentatie en prijs/kwaliteitsverhouding. Heb je een ster of zelfs meerdere in the pocket? Dan behoor je tot de beste restaurants ter wereld.

Dit zijn alle sterrenrestaurants in Rotterdam

Drie sterren

In Nederland hebben we twee restaurants met drie sterren, maar die zijn gevestigd in Zwolle (De Librije) en Kruiningen (Inter Scaldes).

Twee sterren

In totaal zijn er achttien tweesterrenrestaurants in Nederland, waarvan er maar liefst drie in Rotterdam te vinden zijn:

Één ster

En dan telt Rotterdam nog vijf restaurants met één Michelinster:

Acht nieuwkomers, zes restaurants verliezen ster(ren)

Nog even alle headlines op een rij: acht nieuwkomers in heel Nederland mochten een ster in ontvangst nemen. Zes restaurants kregen slecht nieuws te horen en verloren hun ster(ren). Voorafgaand aan deze uitreiking telde ons land achttien tweesterrenrestaurants en drie zaken met drie Michelinsterren. Een daarvan, De Leest, sloot in 2019, waardoor er twee driesterrenrestaurants over blijven. In totaal zijn er nu 111 sterrenrestaurants in Nederland. Bekijk hier meer details.

Lees ook:

buik van rotterdam

Dit Schiedamse restaurant is dé favoriete nieuwkomer van de Buik van Rotterdam!

Vorige maand spraken we Jasper en Tai over 1714 Drinks & Bites, én over hun nominatie voor de favori...

Lekker hoor! Er opent een nieuw restaurant aan de Grote Markt in Schiedam

adv.