Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Buon appetito! 5 x pizza happen in Schiedam

Door Pam van Nieuwenhuize 30 november 2019

Oh, la bella italia. Het land van ijs, pasta, tiramisu, limoncello… en natuurlijk pizza! Ondanks dat we in Schiedam niet altijd een Italiaans weertje hebben, zijn er genoeg plekken waar je terecht kunt voor een traditionele pizza. Wij zetten 5 pizza spots op een rij waarvan je gaat watertanden. O bella ciao, bella ciao, bella ciao, ciao, ciao!

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Pizze Pronto

Italië ontmoet Schiedam in Pizze Pronto: authentieke steenoven pizza’s gebakken in een voormalige jeneverstokerij. Neem als je hier bent een kijkje in de open keuken, en check hoe je pizza wordt gebakken in de met mozaïek versierde steenoven. Onze favoriet? De Pizza Trifolati met truffel champignons, knoflookolie en pecorino. Oh, en hou een plekje over voor de Pizza Nutella met mascarpone en verse aardbeien!


Meer over Pizze Pronto ontdekken?

Pizze Pronto restaurants en horeca

Geopend17:00 - 21:30

Schoolstraat 1, Schiedam

Bekijk meer:restaurants en horeca

Cotto & Mangiato

De naam Cotto & Mangiato zegt het al: er wordt hier gekookt en gegeten. En koken kunnen ze! Als je aan komt wandelen over de Grote Markt hoor je debuongiorno! van gastvrouw Sonya al duidelijk. Op de kaart zijn klassieke pizza’s te vinden, en sinds kort zijn er ook Pizza’s Bianche (zonder tomatensaus) te verkrijgen. Onze favorieten zijn de pizza Parma en de Porto Cesario, met pesto bodem, garnalen en Parmigiano.


Meer over Cotto & Mangiato ontdekken?

Cotto & Mangiato restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Grote Markt 19, Schiedam

Bekijk meer:restaurants en horeca

La Bella Rosa

Pinsa Romana!! Deliziosaa novità!!! Assolutamente da provare

Posted by La Bella Rosa Schiedam on Saturday, 7 September 2019

 

Een van de nieuwere pizzeria’s in dit lijstje, maar zeker niet de minste, is La Bella Rosa. Gelegen op de Hoogstraat kun je bij de familie Lunceanu terecht voor Italiaanse specialiteiten. Je herkent het pand direct aan de wapperende Italiaanse vlag en de witte rozen op de ramen. De familie, afkomstig uit Bréscia, kookt graag met producten uit hun streek. En dat proef je!


Meer over La Bella Rosa ontdekken?

La Bella Rosa restaurants en horeca

Geopend12:00 - 22:00

Hoogstraat 162, Schiedam

Bekijk meer:restaurants en horeca

La Venezia

Eerste ijsje is een feit bij La Venezia Schiedam

Posted by Rene Brokling on Saturday, 18 March 2017

 

Ooit begon La Venezia als ijszaak. Sinds 1924 liep de opa van Antonio Belfi met zijn ijskarretjes door Schiedam, en zijn kleinzoon Antonio kwam met het geniale plan om ook pizza’s te gaan maken. Dat de pizza’s bij La Venezia op traditionele wijze worden gemaakt proef je terug. Je kan de pizza’s afhalen of bestellen, en vergeet dan niet wat ijs voor toe!


Meer over La Venezia ontdekken?

La Venezia restaurants en horeca

Geopend12:00 - 22:00

Rubensplein 1A, Schiedam

Bekijk meer:restaurants en horeca

Ristorante Da Enzo

View this post on Instagram

𝙶𝚒𝚜𝚝𝚎𝚛𝚎𝚗𝚊𝚟𝚘𝚗𝚍 𝚑𝚎𝚋𝚋𝚎𝚗 𝚠𝚒𝚓 𝚖𝚎𝚝 𝚑𝚎𝚝 𝙳𝚊 𝙴𝚗𝚣𝚘 𝚝𝚎𝚊𝚖 𝚎𝚎𝚗 𝚟𝚘𝚘𝚛𝚙𝚛𝚘𝚎𝚏𝚓𝚎 𝚐𝚎𝚑𝚊𝚍 𝚟𝚊𝚗 𝚍𝚎 𝚖𝚘𝚘𝚒𝚎 𝚐𝚎𝚛𝚎𝚌𝚑𝚝𝚎𝚗 𝚍𝚒𝚎 𝚘𝚙 𝚍𝚎 𝚔𝚊𝚊𝚛𝚝 𝚔𝚘𝚖𝚎𝚗. 𝚆𝚎 𝚔𝚞𝚗𝚗𝚎𝚗 𝚊𝚕𝚟𝚊𝚜𝚝 𝚟𝚎𝚛𝚔𝚕𝚊𝚙𝚙𝚎𝚗 𝚍𝚊𝚝 𝚍𝚒𝚝 𝚑𝚎𝚎𝚛𝚕𝚒𝚓𝚔 𝚠𝚊𝚜. 𝙷𝚎𝚝 𝚜𝚖𝚊𝚊𝚔𝚝 𝚣𝚎𝚔𝚎𝚛 𝚗𝚊𝚊𝚛 𝚖𝚎𝚎𝚛! 𝚁𝚎𝚜𝚎𝚛𝚟𝚎𝚛𝚎𝚗 𝚔𝚊𝚗 𝚟𝚒𝚊: 𝟶𝟷𝟶 𝟻𝟶𝟹 𝟼𝟷 𝟺𝟼

A post shared by 𝗗𝗔 𝗘𝗡𝗭𝗢 (@ristorante.da.enzo) on

Begin september opende Ristorante Da Enzo haar deuren in Sveaparken, waar volgens eigenaar Enzo “La Famiglia en lekker eten centraal staan.” Volgens ons een nieuwe hotspot in Noord, want de eigenaren hebben met dit restaurant de traditionele keuken in een trendy jasje gestoken. Wij krijgen spontaan honger als we denken aan de pizza Albina, belegd met buffel mozzarella, zwarte truffel en champignons.


Meer over Ristorante Da Enzo ontdekken?

Ristorante Da Enzo restaurants en horeca

Geopend17:00 - 22:00

Malmö 86, Schiedam

Bekijk meer:restaurants en horeca

En, wat is jouw favoriet? Tip de redactie!

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.