Schiedam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Komt allen tezamen: Kaarsjesavond Schiedam wordt anders en groter dan ooit!

Door Pam van Nieuwenhuize 30 oktober 2019

Onze vrienden van het Nieuwe Stadsblad schreven er al eerder over, op 12 december is het weer tijd voor Kaarsjesavond Schiedam. De kerstperiode in Schiedam start traditiegetrouw tijdens deze magische avond: de straatverlichting wordt gedoofd, kerstliedjes klinken door de straten en iedereen komt bij elkaar voor het ontsteken van de kerstboom. Kan het nog leuker? Jazeker! Kaarsjesavond Schiedam wordt dit jaar namelijk georganiseerd door De Burgemeesters, het creatieve lab achter Lichtjesavond in Delft, en zij hebben grootste plannen!

kaarsjesavond
Foto: Facebook Kaarsjesavond Schiedam

Programma

Op de 12e van de 12e is het weer Kaarsjesavond, van 17.00 tot 21.00. Het programma van Kaarsjesavond Schiedam wordt dit jaar groter dan ooit:

  • De Grote Markt wordt natuurlijk het hoofdpodium van de stad. Hier vinden verschillende muziekoptredens plaats, dus kun je lekker meeblèren met al je favoriete kerstnummers! Om 19:30 uur start de openingsshow met een kersttoespraak van Burgemeester Cor Lamers, een korte theatervoorstelling van De Stokerij Schiedam en natuurlijk het ontsteken van de kerstboom!
  • Honger? De Lange Kerkstraat wordt omgetoverd tot winterse kerstmarkt met een foodplein. Hier kun je neerploffen voor braadworst, biologische friet, verse hamburgers en nog veel meer. In de tuin van de Sint-Janskerk is een kersteditie van ‘Sunday in the City’. Live muziek, warme choco en glühwein!
  • De Hoogstraat zal het winkelgedeelte van Kaarsjesavond zijn. De ondernemers blijven extra lang open, er is live muziek en het Proosjes Shopping Event vindt plaats. Het Stedelijk Museum Schiedam heeft een winters programma bij de kerstboom voor de deur.
  • Het Land van belofte wordt hét gebied voor muziek en cultuur tijdens Kaarsjesavond.
  • Het Stadserf is natuurlijk de gehele winterperiode Winter Village Schiedam. Tijdens Kaarsjesavond mag een rondje schaatsen op de sfeervolle openlucht ijsbaan natuurlijk niet ontbreken!
  • Ook zullen er verschillende binnenlocaties zijn waar je terecht kunt voor kunst, cultuur, eten en drinken.

Het volledige programma en alle verdere informatie vind je op de site van de Burgemeesters. Tijdens Kaarsjesavond zijn wij uiteraard ook aanwezig, zien we je daar?

adv.